FacebookTwitterLinkedIn

Opt companii din România s-au calificat în urma preselecţiei realizate de Ministerul Economiei pentru Proiectul de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor (IPCEI ME/CT). 500 de milioane de euro, prin PNRR, vor fi investiți în proiecte de microelectronică.

Este vorba de Bosch Automotive, NXP Semiconductors România, Continental Automotive România, Analog Devices România, Bluespace Technology, Fixsotech, Medaptech Plus Cert și Microelectronica SA.

„Am reușit să transmitem prenotificarea către Comisia Europeană, în urma finalizării preselecției potențialilor participanți la cel mai mare proiect finanțat din bani europeni derulat vreodată de Ministerul Economiei. 500 de milioane de euro, puse la dispoziție de Ministerul Economiei prin PNRR, vor fi investite în proiecte de cercetare, inovare și dezvoltare în domeniul microelectronicii”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei.

Alături de cei opt participanți direcți, au trecut de preselecție 34 de potențiali beneficiari indirecți cooptați în cadrul Proiectului de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor (IPCEI ME/CT).

Etapa următoare presupune evaluarea tuturor aplicațiilor transmise către Comisia Europeană, urmând ca eventualele solicitări de clarificări să fie realizate prin Ministerul Economiei.

În funcție de rezultatele evaluării Comisiei Europene, Ministerul Economiei împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene vor crea cadrul legislativ comun pentru implementarea schemei de ajutor de stat de 500 de milioane de euro ce vor ajunge la beneficiarii IPCEI ME/CT.