FacebookTwitterLinkedIn

Synevo România, parte din Medicover, a achiziționat anul trecut un nou echipament Cobas complet, unic în România, pentru care a alocat fonduri totale de 1,1 milioane euro. Noul echipament permite efectuarea unui număr record de teste, cu acuratețe maximă și posibilitatea realizării unor teste suplimentare din aceeași probă, în interval de două săptămâni de la recoltare. În felul acesta se elimină necesitatea recoltării de probe suplimentare, aspect care contribuie la confortul pacientului și reducerea costurilor.

„Alături de îmbunătățirea operațiunilor de laborator clinic, vom continua dezvoltarea liniilor de diagnostic specializat – histopatologie, citologie și genetică. Credem că, prin investiții continue în tehnologie, în educația oamenilor noștri și asigurarea disponibilității serviciilor, vom continua dezvoltarea noastră în România, pe termen lung”, adaugă Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Laboratorul Central de Referință Synevo a fost lansat în anul 2010 în urma unei investiții de 10 milioane de euro. În anul 2017 compania a inaugurat aici primul departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est, în urma unei investiții de un milion de euro.

Citește și: Medicover și Synevo România și-au crescut veniturile cu 41% în primul trimestru al anului 2019, până la 29,9 mil. euro

Categoriile de teste care au înregistrat cea mai mare creștere în laboratoarele Synevo pe parcursul anului 2018 au fost Papanicolau – Citologie în mediu lichid și testele pentru alergii.

Synevo deține în acest moment în România o rețea de 17 laboratoare și 105 centre de recoltare.