FacebookTwitterLinkedIn

Startup-ul Swisspod, un jucător important pe piața tehnologiei Hyperloop, cofondat de către Denis Tudor, alumni 30 sub 30 Forbes România, încheie o nouă rundă de finanțare de tip seed pentru a continua cercetarea și dezvoltarea sistemelor Hyperloop.

Această rundă de finanțare este susținută atât de investitori noi, cât și de cei existenți, iar suma colectată nu a fost făcută public.

Cu un potențial masiv de a redefini modul în care lumea este conectată, startup-ul Swisspod abordează cererea globală de a călătorii cu mijloace de transport de mare viteză, dar și eficiente din punct de vedere energetic. Prin sistemul dezvoltat de compania cu sediul în Elveția, o rută între New York și Washington ar putea reduce timpul de călătorie la doar 22 de minute, în loc de 3 ore, iar o călătorie de la Geneva la Zurich s-ar putea face în doar 17 minute față de 2 ore și 30 de minute cât durează în prezent. Noul capital strâns va fi investit în dezvoltarea unității de testare la scară largă a Swisspod Hyperloop din Colorado, SUA. În paralel, va permite efectuare de experimente și validare a brevetelor inovatoare ale companiei pentru un nou sistem de propulsie electrică, care va permite o infrastructură Hyperloop la costuri mai mici și o eficiență energetică mai mare pentru trenurile de mare viteză.

„Suntem recunoscători și încântați să avem un sprijin puternic în misiunea noastră de a aborda o provocare globală importantă prin crearea unei piețe complet noi pentru transportul ultra rapid. Să fim suprasubscriși în această rundă de finanțare înseamnă nu numai că am depășit așteptările și am oferit rezultate solide, dar am construit și o rețea puternică de investitori și parteneri care împărtășesc viziunea noastră”, a declarat Denis Tudor, CEO Swisspod.

În decembrie 2021, Swisspod anunța închiderea unei alte runde seed și demararea dezvoltării unui spațiu de testare a tehnologiilor sale Hyperloop în Colorado, SUA. Printre investitorii care au finanțat startupul în acea rundă s-a numărat și ACE & Company, un grup cunoscut pentru investițiile în numeroase companii de tehnologie, printre care se numără și SpaceX.

Printre noile companii care au investit în Swisspod se numără Polysys Industries, o companie privată cu sediul în Emiratele Arabe Unite, activă în investiții și dezvoltare a startup-urilor tehnologice, și Seldor Capital, o firmă de capital de risc cu sediul în New York, care investește în startup-uri care operează în industria tehnologiei spațiale.

La începutul anului 2021, Swisspod împreună cu Swiss Federal Institute of Technoloogy din Lausanne au lucrat la dezvoltarea unui sistem de testare operațional pentru astfel de soluții de transport, primul astfel de sit de testare din Europa.

Startup-ul Swisspod a fost fondat de doi multipli câștigători ai concursului SpaceX Hyperloop, Denis Tudor și Cyril Denereaz. 

Hyperloop este o soluție de transport bazată pe capsule care ating viteze supersonice (1.200 km/h), cu emisii reduse de CO2 și consum de energie mult mai mic faţă de cele patru metode de transport tradiţional, respectiv: naval, rutier, feroviar şi aerian.