FacebookTwitterLinkedIn

Denis Tudor este cofondator și CEO al Swisspod, companie care dezvoltă sisteme de transport de tip Hyperloop, ce utilizează o tehnologie de înaltă performanță pentru a accelera modul în care călătorim într-unul mai rapid și durabil.

Tehnolohia Hyperloop este o nouă formă de transport electric în care un tren călătorește printr-un tub sigilat cu o presiune de aer scăzută și care îi permite să accelereze cu o amprentă de mediu mai mică decât alte mijloace de transport de mare viteză. „Siguranța este principala noastră prioritate. Riscurile sunt identificate și atenuate de către echipa noastră de ingineri (…) Suntem mândri că facem parte din comunitatea Hyperloop și așteptăm cu nerăbdare următoarea reuniune a grupului. Cred că această cooperare va fi la standarde înalte pentru a asigura un transport în siguranță al mărfurilor și pasagerilor Hyperloop în viitor”, declara Denis Tudor, alumni Forbes 30 sub 30 România, cofondator și CEO al Swisspod.

În această vară, compania Swisspod Technologies a atras o investiție de la fondul de investiții Something Big, condus de un alt antreprenor român, Alex Rus. Suma finanțării nu a fost dezvăluită. „Credem că viitorul transportului aparţine tehnologiei Hyperloop, iar ceea ce a realizat Denis Tudor prin Swisspod într-un timp atât de scurt nu putea să ne lase impasibili. Premiile câştigate, dar şi modul în care a reuşit să formeze o echipă incredibilă de ingineri, ne-au convins că trebuie să fim parteneri”, spunea Alex Rus, CEO şi cofondator al Something Big.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Povestea tinerilor care schimbă lumea va continua și anul viitor, iar nominalizările vor începe curând. Rămâneți aproape de Forbes România pentru a afla mai multe detalii despre nominalizări și condițiile de înscriere pentru lista Forbes 30 sub 30, ediția 2021.