FacebookTwitterLinkedIn

Noul Maserati GranTurismo a fost prezentat presei auto din București, capitala României fiind una dintre puținele piețe EMEA unde proaspăt lansatul model a fost expus fizic.

Noul GranTurismo este un produs 100% italian: dezvoltat de Maserati Innovation Lab în Modena, proiectat de Centro Stile Maserati din Torino și produs la Mirafiori Production Hub din Torino.

Disponibil în trei variante – două pe benzină, Modena și Trofeo -, și una electrică – Folgore -, GranTurismo îmbină performanțele unei mașini sport cu confortul necesar parcurgerii distanțelor lungi – portbagajul a fost mărit cu 20% comparativ cu versiunea anterioară.

În showroom-ul Maserati de la București a fost expus modelul Trofeo, cu motor V6 pe benzină, care dezvoltă 550 CP și 660 Nm. Prețul acestei versiuni pornește de la 189.454 Euro + TVA.

Versiunea de intrare în gamă, Modena, este propulsată de același V6 Nettuno, de 490 CP. Tracțiunea integrală și suspensia pneumatică adaptivă sunt dotări standard. Prețul este de 152.541 Euro + TVA.

GranTurismo Folgore este primul model complet electric al Tridentului și reprezintă transpunerea experienței dobândite de brand în competiția destinată vehiculelor electrice, Formula E. Propulsat de trei motoare electrice care dezvoltă 1.200 CP și 1.350 Nm cuplu, Folgore este cel mai rapid automobil complet electric de pe piața de lux: prima mașină BEV care depășește 300 km pe oră în impuls, ajungând la 0/100 km/h în 2,7 secunde.

Precomenzile pentru GranTurismo Folgore se vor deschide din vara aceasta. Până în 2025, toate modelele Maserati vor avea o versiune electrică, iar din 2030 Tridentul va produce exclusiv automobile electrice.