FacebookTwitterLinkedIn

Dacă în alți ani tema principală a PROIECTULUI EDITORIAL SPECIAL AL FORBES ROMÂNIA SUMMER PLANS viza obiceiurile și destinațiile de vacanță, anul acesta i-am provocat pe cei mai importanți manageri și antreprenori să răspundă unui scurt chestionar într-un moment complicat din punct de vedere economic și social, deși pentru cei mai mulți dintre noi ar fi trebuit să fie o așteptată revenire la (noua) normalitate.

Va intra afacerea Dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” în contextul geopolitic, economic și social în care ne aflăm?

Bitpanda este o companie aflată în faza de hypergrowth, suntem obișnuiți să producem output într-un mod dinamic. Fiind o platformă de investiții, acționăm rapid, iar istoricul nostru confirmă, prin rezultate, că modelul de gândire și de funcțioare adoptat este benefic pentru noi. În ceea ce privește investițiile, este adevărat că la momentul actual se simte o oarecare frică în piață, sentiment apărut din cauza contextului economic instabil. Referitor la vacanță, din punct de vedere al activătiții, platforma Bitpanda nu intră niciodată în vacanță, produsul fiind 24/7 accesibil utilizatorilor. Când vine vorba de angajații noștri însă, suntem în totalitate dedicați să le oferim acestora tot sprijinul necesar pentru a-și găsi propriul echilibru între viața personală și cea profesională. În acest sens, începând cu luna aprilie a intrat în vigoare noua politică de beneficii, care vizează toți angajații companiei, de la CEO la cei care ocupă poziții de junior. Astfel, angajații Bitpanda beneficiază de concediu de odihnă anual nelimitat plătit integral, 2 săptămâni de pauze colective, precum și de posibilitatea de a lucra din orice țară la alegere, timp de 60 de zile lucrătoare pe an. Suntem conștienți că rezultatele bune pe care le înregistrăm sunt posibile datorită dedicării angajaților noștri, tocmai din acest motiv îi punem pe aceștia pe primul loc, dorindu-ne să se simtă împliniți, relaxați și motivați.

Cele mai întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Fobes România le-au avut de-a lungul acestui an au vizat creșterea inflației, războiul din Ucraina, pandemia, problemele din lanțurile de aprovizionare, lipsa forței de muncă, creșterea explozivă a prețurilor la utilități. Care sunt preocupările Dvs. în următoarea perioadă?

Contextul geopolitic, economic și social în care ne aflăm este, cu siguranță, provocator, instabilitatea fiind resimțită inclusiv în sectorul investițiilor, cel în care Bitpanda activează. Vedem volatilitatea Bitcoin-ului – în ultimele 9 săptămâni pierzându-și mai mult de 55% din valoare sa pe piață. Această scădere bruscă sugerează o schimbare fundamentală a sentimentelor investitorilor – indicele Crypto Fear & Greed având cea mai scăzută valoare înregistrată vreodată, 8/100 în data de 17 mai, ceea ce indică o frică extremă. Iar acesta este doar unul dintre exemplele care arată impactul actualului context. Cu toate acestea, știm că piața financiară este ciclică – de aceea depunem constant eforturi pentru a fi cât mai bine pregătiți, din toate punctele de vedere, pentru următoarea perioadă de creștere, care va veni în mod natural.

Ce vă îngrijorează, pentru perioada următoare, în domeniul/sectorul în care activați?

În mod tradițional, piața investițiilor era inaccesibilă – lipsită de transparență, închisă, percepută ca fiind obscură de majoritatea oamenilor. Bitpanda a pornit la drum tocmai din acest motiv – pentru a oferi acces tuturor celor care își doresc să investească la piețele de capital, simplu, sigur și rapid. Chiar și luând în considerare actualul context, credem că piața investițiilor va crește semnificativ în anii următori și suntem convinși că pe termen mediu investițiile vor deveni un produs de masă și vor fi făcute la scară largă de populație. Aflându-ne în faza de creștere accelerată, este foarte important pentru noi să gestionăm cu succes această perioadă și să menținem și că încurajăm creșterea randamentului angajaților noștri.

Știm că pentru a oferi cel mai bun produs este nevoie să avem în echipa noastră cele mai bune talent TV. Iar pentru a-i determina pe specialiști să se alăture echipei noastre suntem deschiși să venim cât mai bine în întâmpinarea nevoilor lor, oferindu-le beneficii salariale și non-salariale foarte atractive, competitive, cu scopul de a crea cadrul optim pentru aceștia pentru a-și atinge potențialul maxim.

Cum arată planurile Dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2023?

Avem planuri mari, desigur, atât pe plan local, cât și la nivel global, aceasta fiind mentalitatea pe care am avut-o în permanență, încă de la momentul în care Bitpanda activa într-un apartament. Acum, după câțiva ani, avem statutul de unicorn fintech, înregistrând cea mai rapidă creștere în sectorul platformelor de investiții la nivel european.

Pe plan global, cu siguranță digitalizarea domeniului financiar este un proces care va continua în următoarea perioadă într-un mod și mai accelerat decât până acum. Suntem o companie modernă, care își dorește să fie un etalon în această industrie.

În acest moment prefer să nu mă opresc asupra cifrelor. Principalul nostru obiectiv pentru următorii ani este să devenim principala platformă de investiții din Europa, cu cea mai largă selecție de active digitale, ce oferă tuturor acces la piața financiară, indiferent dacă au sau nu experiență sau nu. În ceea ce mă privește, din poziția de Director of Engineering și Site Lead al Talent Hub-ului din București pe care Bitpanda l-a deschis în luna februarie, prioritatea mea este să consolidez echipa locală. Suntem în plin proces de recrutare, până la finalul anului ne propunem să avem în echipa noastră peste 70 de specialiști IT împreună cu care să dezvoltăm produse financiare de ultimă generație. În plus, îmi dedic mare parte din timp sprijinirii echipei locale, pentru a se dezvolta pe toate planurile, atât profesional, cât și personal.