FacebookTwitterLinkedIn

Dacă în alți ani tema principală a PROIECTULUI EDITORIAL SPECIAL AL FORBES ROMÂNIA SUMMER PLANS viza obiceiurile și destinațiile de vacanță, anul acesta i-am provocat pe cei mai importanți manageri și antreprenori să răspundă unui scurt chestionar într-un moment complicat din punct de vedere economic și social, deși pentru cei mai mulți dintre noi ar fi trebuit să fie o așteptată revenire la (noua) normalitate.

Va intra afacerea Dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” în contextul geopolitic, economic și social în care ne aflăm? 

Rolul serviciilor bancare în finanțarea economiei rămâne la fel de important și pe timp de vară și, ținând cont de contextul macroeconomic, nu putem reduce nivelul de activitate.

Vara nu mai este considerată un sezon cu un nivel mai redus al activității, iar contextul internațional ne indică cu certitudine că nu va fi o perioadă de repaos.

Cu toate acestea, echilibrul dintre viața profesională și viața personală este foarte important și trebuie menținut. Oamenii au nevoie de un reset, să aibă parte de bucuriile verii și de odihna aferentă, iar vacanța are exact acest rol: de a realiza acest echilibru prin deconectarea de la activitățile cotidiene, cu atât mai mult în aceste perioade îndeosebi de stresante pe care le trăim. Trebuie să avem acest lucru pe lista de priorități și să ne asigurăm că toți colegii au parte de timpul necesar pentru relaxare.

Cele mai întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul acestui an au vizat creșterea inflației, războiul din Ucraina, pandemia, problemele din lanțurile de aprovizionare, lipsa forței de muncă, creșterea explozivă a prețurilor la utilități. Care sunt preocupările Dvs. în următoarea perioadă?

Cea mai mare îngrijorare în acest moment este cu siguranță războiul, pentru că în fiecare zi sunt oameni care își pierd viețile, căminele, și asta se întâmplă foarte aproape de noi. În al doilea rând, o preocupare importantă o reprezintă inflația, mult mai acută decât era de așteptat, la un nivel mult mai mare și cu o persistență mai îndelungată decât previzionam cu doar câteva luni în urmă. În prezent, cheia descifrării acestei situații o reprezintă gestionarea așteptărilor pe care le are întreg ecosistemul de afaceri, pentru că dacă toată lumea va include în planurile și aștepările lor factorul unei inflații pe termen lung, atunci aceasta va deveni o realitate.

Ce vă îngrijorează, pentru perioada următoare, în domeniul/sectorul în care activați?

Sectorul bancar este o parte integrată a întregii economii, prin urmare este expus direct față de orice evoluție, pozitivă ori negativă, din alte sectoare de activitate. De aceea, sper ca situația la nivel economic pe plan local să rămână într-un cadru stabil și controlabil. Un instrument util în următoarea perioadă este ablitatea de a utiliza fondurile europene într-o manieră mult mai eficientă decât în trecut.

Cum arată planurile Dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2023? 

Acest an, precum și 2023, fac parte din programul nostru de creștere pe plan local și de dezvoltare a dimensiunii businessului OTP Bank România. Avem un parcurs foarte bun, cu o implementare operațională excelentă și cu un rezultat intermediar conform așteptărilor, având în vedere că în ultimii patru ani ne-am dublat valoarea activelor. Continuăm acest program și investim puternic, prin programe multianuale, în oamenii noștri și în obiectivele de digitalizare ale afacerii, obiectivul fiind progresul constant în materie de satisfacție a clienților OTP Bank.