FacebookTwitterLinkedIn

Administrația Biden a decis începerea cercetărilor asupra serverelor cloud ale companiei de comerț electronic Alibaba cu scopul a determina dacă aceasta reprezintă un risc pentru securitatea națională a Statelor Unite, potrivit Reuters. Între timp, guvernul SUA a intensificat controlul asupra relațiilor existente între companiile chineze de tehnologie și firmele americane.

Obiectivul principal al anchetei este de a identifica modul în care Alibaba stochează datele clienților din SUA, inclusiv informațiile personale și proprietatea intelectuală, precum și modalitatea prin care guvernul chinez ar putea avea acces la aceste informații. De asemenea, capacitatea Beijingului de a limita accesul utilizatorilor din SUA la informațiile lor stocate pe cloud-ul Alibaba o altă preocupare a guvernului de la Washington.

Autoritățile de reglementare din SUA ar putea alege ca în cele din urmă să forțeze Alibaba să ia măsuri pentru a reduce riscurile prezentate sistemul de stocare cloud sau să le interzică americanilor serviciul în totalitate.

Serverele cloud sunt, de asemenea, văzute drept un potențial risc pentru atacurile cibernetice ale hackerilor deoarece pot ascunde originea acțiunii și pot oferi acces la o gamă largă de rețele de clienți. Deși există puține cazuri publice în care guvernul chinez a constrâns o companie de tehnologie să predea datele personale ale clienților, acuzațiile aduse hackerilor chinezi dezvăluie utilizarea serverelor cloud pentru a obține acces la informații private.