FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell și co-investitorul belgian Baltisse au încheiat tranzacția pentru vânzarea proiectului de mixed-use Record Park Offices din Cluj-Napoca. Componenta comercială a proiectului a fost achiziționată de AYA Properties Fund, fond de investiții imobiliare belgian, axat pe active sustenabile din Europa de Sud-Est. Valoarea tranzacției este de 35 de milioane de euro.

Tranzacția structurată sub forma unui share deal, a vizat 15.000 mp de spații de birouri clasa A și de retail (inclusiv o clădire cu amprentă istorică, restaurată) și un club de sport cu piscină de 2.000 mp.

Proiectul Record Park dezvoltat de Speedwell este primul de tip mixed-use și regenerare urbană din Cluj-Napoca. Pe lângă clădirile care au făcut obiectul tranzacției, ansamblul include și 236 de apartamente.

Record Park Offices a fost finalizat și livrat la sfârșitul anului 2020, iar spațiile au fost închiriate unor companii precum MHP Porsche, MassMutual, Yardi,  PropertyShark, COS, Stradale, Mitzu Café și Grădinița Royal Charis Academy.

Proprietatea a fost scoasă la vânzare în februarie 2020. Tranzacția a fost supusă unui proces de analiză due diligence, susținut de partea cumpărătorului de divizia KPMG pentru due diligence financiar și fiscal, JLL pentru due diligence tehnic și Țuca Zbârcea și Asociații pentru due diligence juridic.

Speedwell demarează procesul de vânzare a proiectului Record Park Offices din Cluj- Napoca

Speedwell este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România, cu proiecte precum Record Park, Triama Residence, The Ivy, Miro, Space Plus, Paltim și Riverside City.