FacebookTwitterLinkedIn

Strategia de tranzacții a companiilor din domeniul tehnologiei este în topul oportunităților pentru 2023, iar 78% dintre companiile de tehnologie de pe plan local intenționează să-și transforme lanțul de aprovizionare.

”Chiar dacă evaluările sunt pe scădere, apetitul pentru tranzacții este estimat să revină anul viitor. Acest lucru este susținut de un studiu recent al EY, care constată că 72% dintre respondenții din rândul directorilor generali din sectorul tehnologic intenționează să realizeze fuziuni și achiziții în următoarele 12 luni, comparativ cu 59% din executivii din alte sectoare”, potrivit unui comunicat.

Îmbunătățirile din lanțul de aprovizionare din ultimii ani au fost zădărnicite de o deteriorare a climatului politic, economic și financiar.

Pentru companiile din domeniul tehnologiei, pe locul al treilea în clasamentul priorităților din acest an se află reducerea dependenței de zonele geografice instabile din punct de vedere geopolitic, prin dublarea localizării.

În România, cele mai multe fuziuni și achiziții din 2022 au vizat companii de tehnologie, care au reprezentat aproximativ 20% din numărul total de tranzacții.

În același timp, companiile sunt tot mai presate să păstreze angajații valoroși, pe fondul intensificării turbulențelor în piaţa forței de muncă.