FacebookTwitterLinkedIn

Peste 36% dintre români aleg pentru consumul zilnic băuturile vegetale, iar în topul preferințelor – aceștia aleg să le includă în meniu la micul dejun împreună cu cereale, se arată într-un studiu realizat de BioMania.ro, pe un eșantion de 500 de persoane.

Tendința către o viață sănătoasă este în creștere la nivelul României și este determinată fie de dorința de a înlocui laptele cu băuturi vegetale BIO (49%), fie din dorința de a savura gustul unei băuturi pe bază de cereale sau fructe, precum migdalele sau cocosul. 36% dintre respondenți consumă zilnic băuturi vegetale și 21% o dată la două zile.

Principalul criteriu de selecție atunci când vine vorba despre achiziționarea băuturilor vegetale este reprezentat de ingrediente (68%). Românii acordă o importanță mai mică prețului în procesul de decizie – doar 7% considerând drept criteriu principal costul.

72% dintre români sunt interesați de adoptarea unui stil de viată sănătos, bazat pe produse fără lactoză, astfel că au alocat în bugetul lunar o sumă maximă de 100 lei pentru achiziția produselor din gama băuturile vegetale.

69% dintre consumatorii români preferă să cumpere băuturile vegetale direct din supermarketuri/hipermaketuri, de la rafturile dedicate acestor produse, în timp ce 27% aleg atât magazinele naturiste, cât și magazinele online de specialitate.

 Biomania.ro a fost lansat pe piața românească în decembrie 2008, fiind primul magazin online ce oferea o gamă variată de alimente bio. Compania este unic importator de produse Isola Bio în România, fiind distribuitor exclusiv al brandului pe teritoriul țării. Gama de produse oferă varietate în sortimentele băuturilor vegetale, atât în magazinul online cât și pe rafturile magazinelor în offline.