FacebookTwitterLinkedIn

Chimcomplex Borzești vizează anul acesta lansarea unei emisiuni de bonduri internaționale, precum și o operațiune de majorare de capital.

“În a doua jumătate a anului, după aprobările adunării generale extraordinare a acționarilor,  intenționăm să pornim demersurile în vederea unei operațiuni de majorare de capital social, care  sperăm că va depăși așteptările investitorilor”, potrivit președintelui companiei, Ștefan Vuza.

Cele două acțiuni de capital au ca scop începerea investițiilor strategice de relansare a liniilor de produse chimice aflate în conservare. “Ambele platforme chimice folosesc doar 20% din capacitățile lor. Luăm în considerare și construirea unor noi linii de produse, pe care România le importă momentan la prețuri exagerate”, a adăugat el astăzi, la Bursa de Valori București.

Astăzi, Chimcomplex Borzești a debutat pe data de 17 ianuarie pe Piața Reglementată a Bursei, după transferul de pe piața AeRO.

Planul Strategic 2022-2030 al companiei prevede un total de 2,5 miliarde de euro investiții, împărțit în trei etape:

•  Primul pachet este compus din emisiunea de bonduri de 350 milioane de euro (cea mai mare emisiune de bonduri internaționale din România de până acum), urmată de cele de pe piața de capital de 225 milioane euro.

•  Aceste două finanțări, împreună cu EBITDA din următorii 3 ani vor asigura resursele financiare necesare primului grup de investiții, adică cel pe verticală, care este de 3,6 miliarde lei sau 725 milioane de euro. Intenționăm ca aceste investiții record să fie realizate în următoarele 1000 de zile.

Ștefan Vuza, Președinte Chimcomplex, despre preluarea Petromidia: Suntem în negocieri cu Rompetrol.

”Estimăm că Grupul CRC va depăși primul miliard de euro ca valoare a producției de marfă în doar 3 ani și că cifra de afaceri va ajunge la 10 miliarde de euro doar pe verticală, până la final de deceniu”, a mai declarat Vuza.