FacebookTwitterLinkedIn

Oficiali americani au avut discuții cu autoritățile din Arabia Saudită despre perspectiva unei colaborări pentru a micșora presiunile asupra pieței energiei după o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina.

Casa Albă precizează într-un comunicat: „În Arabia Saudită, trimisul special pentru afaceri în energie al departamentului de stat, Amos Hochstein, i s-a alăturat lui Brett McGurk, coordonator pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, pentru a discuta despre o perspectivă de colaborare în managementul presiunilor potențiale asupra pieței, care pot rezulta dintr-o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina.”

În același sens, președintele Joe Biden a declarat: „Nu voi pretinde că va fi nedureros. Ar putea avea impact asupra prețurilor noastre la energie, așa că impunem măsuri active pentru a ridica presiunea de pe propria piață de energie și pentru a compensa creșterea prețurilor”, conform stiri.tvr.ro.

Îngrijorările privind un război în Ucraina au determinat deja creşterea preţurilor petrolului la cel mai înalt nivel din ultimii 7 ani.

Joe Biden: „Ne coordonăm cu principalii consumatori și producători de energie. (…) Voi lucra cu Congresul pe măsuri adiționale, pentru a ajuta la protejarea consumatorilor și pentru a aborda impactul prețurilor la pompă.”