FacebookTwitterLinkedIn

Startup-ul de cercetare care construiește ochelari pentru nevăzători .lumen este prima companie românească care se alătură programului 3DEXPERIENCE Lab de la Dassault Systèmes, lider global în tehnologie sustenabilă și inovație.

Dassault Systèmes este unul dintre cei mai mari producători de sisteme CAD din lume, folosite pentru fabricarea mașinilor, avioanelor sau a navelor spațiale.

„Pentru a proiecta unul dintre cele mai avansate dispozitive “wearable” din lume, menit să ajute milioane de oameni, e nevoie de cele mai recente tehnologii și de instrumente care sunt pe măsură. Suntem mândri să lucrăm cu Dassault Systèmes pentru un viitor mai bun”, declară Cornel Amariei, CEO și fondator al .lumen.

3DEXPERIENCE Lab este un program care sprijină startup-urile care creează produse  inovatoare cu impact puternic și pozitiv în societate.

Programul se adresează companiilor care dezvoltă produse cu componentă de hardware și oferă suport start-up-urilor prin soluții tehnologice avansate, training și marketing.

Ochelarii pentru nevăzători reproduc caracteristicile principale ale unui câine ghid, totul într-un produs scalabil. Ei vor permite utilizatorilor o mobilitate mai bună, ajutându-i să aibă acces mai ușor la educație și apoi la locuri de muncă, contribuind astfel la îmbunătățirea vieții lor sociale.

În prezent, ochelarii se află în etapa finală de cercetare și dezvoltare, fiind pregătiți pentru producție.