FacebookTwitterLinkedIn

Square 7 Properties a achiziționat un teren de 30.000 mp în Mediaș, zona Aurel Vlaicu, unde a început procedurile de autorizare pentru un nou proiect de retail. Dezvoltarea va fi realizată în regim de “single investor”.  

”Avem o expertiză de peste 15 ani în dezvoltarea proiectelor de retail, pe care o valorificăm în continuare în noi investiții strategice in România”, precizează Clemens Petschnikar, CEO, Square 7 Properties. 

În paralel, grupul Square 7 continuă planul de investiții alături de fondul belgian Mitiska REIM și pregătește în această vară inaugurarea extinderii Shopping Park-ului localizat în Slatina, precum și demararea unei noi investiții în Giurgiu. 

Ultimii doi ani au favorizat accelerarea dezvoltării parcurilor de retail, o schemă de retail care a ajuns în topul preferinței investitorilor imobiliari. 

Square 7 Properties a dezvoltat alături de Mitiska REIM un portofoliu de 26 de parcuri de retail, în suprafață totală de 142.000 mp. În prezent, echipa lucrează la noi proiecte cu o suprafață de 50.000 mp, ce vor fi livrate până la final de 2023. 

La finalul primului trimestru, din suprafața totală a stocului modern livrat, 37% este reprezentată de parcurile de retail, iar restul de 63% este atribuit centrelor comerciale. Raportul se va schimba însă până la sfârșitul anului, luând în calcul numărul semnificativ de parcuri de retail în curs de finalizare. Orașele regionale vor fi responsabile pentru 13 din cele 17 proiecte de retail cu livrare în 2022. 

Dintre proiectele a căror livrare este prognozată pentru acest an se numără Prima Shops (Satu Mare), Shopping Park (Giurgiu), FunShop Park (Turda), Family Market (Miroslava) și altele.