FacebookTwitterLinkedIn

CEC Bank a înregistrat un profit net estimat, neauditat, de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022. De asemenea, Banca raportează o creștere a activelor de 19%, la 50,4 miliarde de lei, față de valorile din primul trimestru al anului trecut.

”În ciuda provocărilor apărute în contextul pandemiei și al conflictului din Ucraina, CEC Bank a continuat să susțină economia și planurile clienților, dovadă fiind finanțările în creștere. Am acordat 8.400 de credite în primele 3 luni ale anului, în valoare de aproape 2,4 miliarde lei și am continuat să ne extindem baza de clienți. În același timp, rămânem o bancă solidă și profitabilă, în care românii pot avea încredere”, a declarat Bogdan Neacșu, Președinte CEC Bank.

Potrivit reprezentanților, rezultate financiare din primul trimestru a fost susținută de creșterea veniturilor nete din dobânzi cu 15%, față de perioada similară a anului trecut, la 319,1 milioane de lei. De asemenea, veniturile nete din comisioane au crescut cu 11%, la 77,8 milioane de lei. “Precizăm că în perioada menționată, banca a înregistrat cheltuieli cu contribuția la fondurile de garantare și rezoluție în valoare de 51,9 milioane de lei, de 2 ori mai mari decât în perioada similară a anului trecut”, arată instituția.

CEC Bank a acordat 8.400 de credite noi în primul trimestru din 2022, cu o valoare cumulată de  2,4 miliarde de lei, respectiv credite de investiții pentru companii în valoare cumulată de 900 milioane de lei.

Creditele în sold, la valoare brută acordate clienților se ridică la 27,8 miliarde de lei, în creștere cu 17,9% față de primul trimestru din 2021.