FacebookTwitterLinkedIn

2022 aduce o schimbare majoră cu privire la cerințele angajatorilor. Tot mai multe companii din industrii care în mod tradițional nu căutau cu precădere specialiști tech – Automotive, Fintech si Energie, sunt interesate acum de specialiști în acest domeniu.

Conform statisticilor organizatorilor târgului Angajatori de TOP Tech, companiile care activează în domeniile Automotive, Servicii IT, Fintech și Energie au înregistrat o creștere notabilă a numărului de joburi tech disponibile în cadrul acestei ediții a expoziției, pe fondul accelerării procesului de digitalizare din ultimii doi ani.

Anul acesta, companiile „au scos la concurs” peste 5.000 de joburi dedicate specialiștilor tehnici cu diferite niveluri de experiență. Toate joburile din departamentele IT&C sunt remote.

„Domeniul IT este un domeniu a cărui importanță a crescut exponențial odată cu pandemia, iar planurile de digitalizare din toate industriile a făcut ca numărul de joburi din acest domeniu să crească proporțional. Pe lângă companiile de software, acum și cele din Automotive, Energie, Banking sau Consultanță recrutează într-un ritm accelerat candidați cu background în tehnologie. Dinamica este susținută și de centrele noi de tehnologie care s-au deschis în România în ultimii ani și se traduce și printr-un număr mare de programe pentru studenți, la aceasta ediție fiind disponibile 1.000 de internship-uri pentru următoarea generație de profesioniști tech”, explică Dragoș Gheban, Managing Partner, Catalyst Solutions, organizatorul târgului de joburi Angajatori de TOP.

Printre oportunitățile de carieră disponibile la târgul de joburi ce se desfășoară online până pe data de 1 mai, se numără 1.000 programe de internship pentru studenți, 2.500 de poziții pentru cei aflați la început de carieră (0-1 an experiență), 1.500 de joburi mid-level și alte 500 pentru candidații cu peste 5 ani de experiență.

Cele mai active orașe din punct de vedere al ofertei de locuri de muncă rămân centrele tech consacrate precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov sau Iași, însă, anul acesta, pe Harta Centrelor de Tehnologie din România au apărut și orașe mai mici cum ar fi Zalău, Mioveni, Blaj, unde sunt disponibile joburi din domeniul tech la companii precum Renault, Bosch sau Michelin.

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. Aceasta activează pe piața locală a muncii de 16 ani.