FacebookTwitterLinkedIn

Celebra actriță și investitorul italian Luciano Cimmino dețin împreună trei restaurante „Sophia Loren” Original Italian Food, altele urmând să fie deschise în viitor în Dubai, Miami, Hong Kong și Shanghai.

Pentru cei mai mulți dintre noi, Sophia Loren înseamnă filme precum „Arabesque”, „El Cid”, „Căderea Imperiului Roman”, „Omul din La Mancha” și multe altele. Dar celebra actriță a avut și altă mare pasiune în afară de marele ecran: gastronomia. „Am avut multe pasiuni, una dintre ele este, fără îndoială, mâncarea. Niciun regizor nu a reușit să mă pună la dietă și nu am renunțat niciodată la o farfurie bună de paste în favoarea siluetei,” a declarat celebra actriță, care este și autoarea a două cărți de bucate.

Deși consideră gătitul o plăcere, deschiderea unui restaurant nu a fost ideea Sophiei Loren: „Orele petrecute în bucătărie au fost printre cele mai fericite din viața mea. Când mi-au propus să deschid un lanț de restaurante, m-am gândit mult la responsabilitățile pe care le-ar presupune asocierea numelui meu.” Dar a primit bucuroasă, ca și cum ar fi fost un nou rol într-un film: „Nu mi-am dorit niciodată să iau parte la „povestiri” pe care nu le simt a fi ale mele: asta a fost valabil pentru filmele pe care le-am interpretat în cariera mea de 60 de ani, precum și pentru orice proiect la care particip.”

„Dar nimeni nu m-a curtat precum a făcut-o Luciano Cimmino”, a mai dezvăluit Loren despre parteneriatul cu antreprenorul italian, deținătorul Pianoforte Holding Group care include, printre altele, și brandurile de îmbrăcăminte Yamamay și Carpisa.

Primul restaurant din seria celor trei și-a deschis porțile în Florența, pe celebra Via dei Brunelleschi, a doua zi după ce actrița a strălucit pe covorul roșu cu ocazia premiilor Oscar 2021. Desfășurat pe trei etaje și o terasă, restaurantul cu o suprafață de 1.500 de metri pătrați poate servi până la 270 de persoane.

Deschis la Milano doar câteva luni mai târziu, cel de-al doilea restaurant se află la câțiva pași de Piazza Duomo. Se întinde pe o suprafață de 400 de metri pătrați și dispune de o terasă în aer liber, având o capacitate de 150 de persoane. La fel ca primul, conceptul include un restaurant, pizzerie, cafenea, patiserie și cocktail & wine bar. Odată cu deschiderea, localul din Milano a inaugurat și un concept exclusiv: „Ostricaro Fisico – Oyster Bar”, care oferă o selecție de stridii și pește crud local.

Al treilea și cel mai recent restaurant „Sophia Loren” este situat în Green Park, noul centru sportiv din Bari, și se întinde pe o suprafață de 600 de metri pătrați. Localul cu 150 de locuri este compus dintr-o sală principală și o zonă în aer liber cu vedere la piscină, dispunând și de un spațiu pentru evenimente.

Deși legate prin numele muzei lor, cele trei restaurante au meniuri diferite, fiecare dintre acestea conținând mâncăruri inspirate din tradiția locală. Câteva dintre preparatele regăsite în meniul fiecărei locații sunt denumite după însăși diva anilor `60, precum „Il casaro di Sophia”, sau aperitivul copios cu paste prăjite și brânzeturi din meniul restaurantului din Bari, ori pizza „Sophia Loren” și „Il Antipasto di Casa Loren” regăsite la Milano, respectiv Florența.

Există în fiecare meniu și o secțiune specială intitulată „La Mozzarella di Sophia – servita a temperatura”, disponibilă în toate cele trei localuri, care oferă preparate bazate pe faimosul sortiment de brânză din lapte „provenit de la fermele de bivolițe din câmpiile din jurul Paestum, un loc magic ales de greci cu mii de ani în urmă pentru a construi una dintre cele mai importante așezări din Marea Mediterană”, după cum arată proprietarii restaurantelor.

„Sunt bucuroasă că am consimțit la această minunată aventură și mândră că fac parte dintr-o echipă de napolitani talentați care doresc să exporte autenticitatea bucătăriei lor în lume. Pentru mine și Luciano, mâncarea este un lucru sacru pe care-l împărtășim cu cei care cred că noi am construit un „templu” al convivialității, un loc unic și evocator, unde cei mai buni bucătari din lume își încearcă măiestria la antreuri și pizza,” a mai spus Sophia Loren.