FacebookTwitterLinkedIn

Grupul bancar Societe Generale va renunţa, anul acesta, la aproximativ 900 de angajaţi din Franţa, potrivit Reuters. Reducerile de personal fac parte din strategia directorului general, Slawomir Krupa, de reducere a costurilor, pentru majorarea profiturilor.

Sunt vizate, în special, locurile de muncă de pe segmentul IT şi funcţiile auxiliare, de la sediul central al băncii din cartierul de afaceri La Defense, din Paris. Planul de concedieri este bazat pe plecări voluntare.
Vor fi desfiinţate între 900 şi 1.000 de locuri de muncă, reprezentând mai puţin de 2% din forţa totală de muncă din Franţa.
Potrivit raportului financiar al băncii din primul semestru din 2023, Societe Generale are aproximativ 52.000 de angajaţi în Franţa şi aproximativ 112.000 la nivel mondial.
Pe 8 februarie, banca va raporta rezultatele din 2023.  Noul CEO, Slawomir Krupa, a promis că va reduce cheltuielile cu 1,7 miliarde de euro, până în 2026 şi că va coborî raportul costuri-venituri până sub pragul de 60%, în încercarea de a îmbunătăţi soliditatea financiară a grupului.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.