Din acest an, cel mai mare crescător de porci, producătorul de carne de porc Smithfield România se regăsește pe lista Codului de conduită al UE pentru afaceri și practici comerciale responsabile în industria alimentară.
Semnarea Codului a avut loc în urma implementării de către companie a strategiei de sustenabilitate ce prevede acțiuni complexe și concrete ce contribuie la tranziția către sisteme alimentare durabile, și întărește promisiunea companiei de a se dezvolta sustenabil.
„ (…) De-a lungul timpului, ne-am îmbunătățit procedurile de lucru pe întregul flux de producție, reducând la minim pierderile și risipa alimentară prin dezvoltarea capacității de inovare. Încă din 2009, acordăm prioritate pentru redistribuirea surplusului de hrană pentru persoanele nevoiașe, aducându-ne aportul în combaterea malnutriției, un alt obiectiv al Codului, prin programul propriu de responsabilitate socială „Hrană pentru suflete”. Creșterea eficienței energetice pe partea de producție și utilizarea energiei din surse regenerabile sunt de asemenea obiective ale Codului asumate și implementate deja de Smithfield România”, precizează Cristina Bodea, director departamentul de Sustenabilitate Smithfield România.
Potrivit acesteia, pentru o dezvoltare sustenabilă, Smithfield România își desfășoară activitatea pe baza a 7 piloni: Bunăstare animală, Mediu înconjurător, Sănătate și stare de bine, Sănătatea și securitatea angajaților, Diversitate, Echitate și incluziune, Calitate și siguranță alimentară și Sprijin comunități.
„Aderând în cadrul Codului de conduită al UE pentru afaceri și practici comerciale responsabile în industria alimentară am reiterat angajamentul companiei Smithfield România de a-și desfășura activitatea într-un mod sustenabil, cu respect față de viitor”, a subliniat și Goran Panici, directorul general Smithfield România.
Smithfield România este cel mai mare crescător de porci, producător de carne de porc ce din 2004 și până în prezent a investit în businessul din România peste 600 de milioane de dolari. Investițiile efectuate au vizat dezvoltarea și consolidarea operațiunilor prin modernizarea și extinderea fabricii de procesare a cărnii din Timișoara, una dintre cele mai mari și moderne din Europa, dar și construirea și optimizarea capacităților de producție în fermele proprii de creștere porcine din județele Timiș și Arad.
În prezent, în fabrica de la Timișoara se produce aproximativ 32% din carcasele clasificate în România.