FacebookTwitterLinkedIn

Începând de vineri, 3 iunie, vor intra la tranzacționare pe piața AeRO acțiunile Sipex, companie care activează în domeniul distribuției materialelor pentru construcții și finisaje, atât în zona de consum, cât și în cea industrială.

Acțiunile companiei se vor tranzacționa sub simbolul bursier SPX. Compania, cu aproape 300 de angajați, are o distribuție la nivel național prin rețeaua de 12 centre logistice din diferite regiuni ale țării, funcționând ca puncte de lucru și de desfacere. Sipex deține în portofoliul său, pe lângă mărcile düfa și Profitec, mărcile proprii „Mesterica” și „Profit” și comercializează vopsele, tencuieli, gleturi, materiale pentru construcții, gresie și faianță și altele.

În luna februarie, Sipex a derulat un plasament privat de acțiuni la care au participat 53 de investitori, în urma căruia a atras 10,6 milioane lei. Capitalizarea anticipată a companiei înainte de listare este de 170,6 milioane lei.

În primul trimestru al acestui an, cifra de afaceri a companiei a depășit 63 milioane lei, cu 20,7% mai mult decât în perioada similară din 2021. Profitul net a fost de 3,1 milioane lei, mai mare cu 136,6% decât cel realizat la finalul primului trimestru al anului trecut.