FacebookTwitterLinkedIn

Angajaţii din Finanţe au organizat joi noi proteste spontane în mai multe oraşe din ţară, la numai două zile după greva de avertisment. Ei urmează să decidă după discuţiile pe care le vor avea după-amiaza cu Marcel Boloş, ministrul Finanțelor, dacă vor declanşa greva propriu-zisă.

Dorin Modure, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”: „Sunt deja proteste spontane cred că în aproape în toată ţara, nu sunt organizate de noi. Ele sunt generate de refuzul Guvernului de a îndeplini orice solicitare de-a noastră.

Noi avem un calendar de proteste. Am avut grevă de avertisment în 22 august, am oprit activitatea pentru două ore. Acesta e ultimul pas procedural cerut de lege, înaintea grevei propriu-zise.

După două zile, deci începând de mâine, conform legii, noi am putea să intrăm în grevă, dar probabil ca va mai dura câteva zile până când vom organiza greva propriu-zisă. Binenţeles asta depinde de ce rezultate vom avea în urma discuţiilor de astăzi cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi de dorinţa colegilor, că noi nu facem altceva decât să-i reprezentăm”, conform Agerpres.

Dorin Modure a precizat că toată nemulţumirea angajaţilor din Finanţe este generată şi amplificată de posibilele efecte ale ordonanţei mult discutate în spaţiul public, cunoscută ca „ordonanţa austerităţii”.

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală au organizat marţi dimineaţa o grevă de avertisment în toată ţară şi un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor.