FacebookTwitterLinkedIn

Compania românească de inginerie și tehnologie Simtel Team a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 137 milioane de lei, în creștere cu 134% față de 2021. Profitul net al companiei a crescut cu 96%, la 12 milioane de lei.

„Anul 2022 este unul istoric pentru noi și întreaga echipă Simtel Team, fiind de departe cel mai bun an de la înființarea companiei, atât din punct de vedere financiar, cât și al proiectelor în care am fost implicați”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, de 77%, telecomunicațiile au reprezentat 21%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 2%.

Pe parcursul anului trecut, compania a pus în funcțiune centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 45 MWp, iar portofoliul de clienți s-a extins cu 70 de clienți.

Totodată, anul trecut Simtel Team a deschis o filială în Republica Moldova, o piață în care cererea pentru soluții de energie regenera-bilă va continua să crească în următorii ani.