FacebookTwitterLinkedIn

Hotelul Doubletree by Hilton Oradea, aflat în portofoliul companiei SIF Hoteluri, controlată de SIF Banat-Crişana, a fost vândut. 

Valoarea tranzacției s-a ridicat la 11 milioane de euro, situându-se peste limita superioară a intervalului de preţ estimată prin raportul de evaluare, arată un raport al SIF Hoteluri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).  În baza promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată pe 3 iunie, compania urmează să încaseze un avans de 4 milioane de euro, urmând ca diferenţa de preţ să fie încasată odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Vezi și Acţionarii SIF Hoteluri, controlată de SIF Banat-Crişana, au aprobat vânzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea

“SIF HOTELURI SA informează acționarii că în data de 03.06.2022 a încheiat promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activități hoteliere, economice și comerciale, desfășurate în cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton, situat în localitatea Oradea, Aleea Strandului nr 9, județul Bihor, incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajații, contractele cu furnizorii și orice alt activ corporal sau necorporal”, anunță compania.

Potrivit raportului SIF Hoteluri pentru anul trecut, în 2021 DoubleTree by Hilton a avut un profit net de 3,6 milioane de lei, iar cifra de afaceri s-a situat la 13,19 milioane de lei.

Anul trecut, SIF Hoteluri a vândut hotelul Rusca din Hunedoara pentru 1,1 milioane de euro.

SIF Banat-Crişana deţine 98,99% din SIF Hoteluri, iar Statul Român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, are 0,03% din societate.