FacebookTwitterLinkedIn

Shell şi Exxon Mobil au lansat un proces de vânzare simultană a unui pachet mare de active de gaze naturale offshore, în sudul Regatului Unit şi partea olandeză a Mării Nordului.

Banca de investiţii Jefferies va conduce vânzarea, care ar putea atrage peste 2 miliarde de dolari, au declarat trei surse din industrie şi sectorul bancar, potrivit Reuters.

Lansată la începutul acestei luni, anunțul vine după ce Shell şi Exxon au derulat procesele iniţiale de vânzare pentru activele lor britanice şi olandeze.

În iulie, Shell şi Exxon au lansat vânzarea joint venture-ului lor NAM, din Ţările de Jos, operator al zăcământului de gaz Groningen şi una dintre cele mai mari şi mai vechi companii de producţie de gaze naturale din Europa. Cei doi giganți încearcă, de asemenea, să-şi vândă participaţiile în hub-ul britanic de gaze din sudul Mării Nordului, care include Clipper Leman Alpha, precum şi terminalul Bacton din estul Angliei, au spus sursele.

Vânzările fac parte din eforturile celor două companii de a elimina activele de petrol şi gaze vechi, pentru a reduce costurile și a se concentra pe proiecte mai noi şi mai mari din întreaga lume.