FacebookTwitterLinkedIn

Reducerile mari de prețuri, afișate de comercianți în anumite perioade ale anului sunt modalitățile prin care aceștia își cresc vânzările. Pentru clienți, astfel de reduceri pot fi ideale pentru cumpărarea obiectelor dorite, plătind mai puțin. Am pregătit pentru dumneavoastră lista produselor necesare biroului de acasă.

Suntem receptivi la reduceri și abia așteptăm să cumpărăm îmbrăcăminte, încălțăminte, cosmetice, gadgeturi, electronice, electrocasnice și chiar mobilă la prețuri mici. 

Casa a devenit pentru unii dintre români nu doar locul în care se refugiază în căutarea relaxării. Pe fondul crizei sanitare ea continuă să fie pentru mulți și locul de muncă. 

Opt ore de lucru pe zi în fața unui calculator pot fi chinuitoare, dacă spațiul pentru desfășurarea activității nu este în conformitate cu necesitățile profesionale. În cazul muncii de la distanță, fiecare persoană este direct responsabilă pentru existența sau lipsa confortului. 

Mobilier 

Cei care lucrează ocazional de acasă vor putea spune că nu sunt necesare investiții pentru munca la distanță. 

Să lucrezi opt ore pe zi, cu un notebook în brațe, pe canapea, în timp ce unul dintre copii face școală online la 2 metri distanță, nu conduce la obținerea targeturilor profesionale. 

Amenajarea zonei de lucru poate fi dificilă dacă spațiul avut la dispoziție este limitat. Cu toate acestea investiția este necesară pe termen lung și obligatorie pentru productivitatea muncii. 

Lista elementelor de mobilier necesare cuprinde:

 • Birou 
 • Scaun ergonomic
 • Corp de iluminat/Veioză

Computer vs. laptop

Munca la biroul de acasă nu se poate desfășura fără un calculator sau un laptop performant. Investiția trebuie să fie în raport cu necesitățile activității desfășurate. Nu este de neglijat bugetul pe care trebuie să îl alocați pentru cumpărarea acestuia, precum și pentru produsele conexe utile. 

 • Calculator/Laptop + căști, cameră web, microfon, suport pentru ajustarea laptop cu sistem de răcire etc.

Telefon performant

Munca online presupune să ținem legătura unii cu ceilalți. Uneori sarcinile trebuie clarificate prin discuții telefonice. Sezonul reducerilor poate fi șansa achiziționării unui smartphone, din multitudinea de oferte pentru cumpărarea de telefoane în rate

Nu trebuie neglijată investiția într-un telefon performant, mai ales că pot exista situații în care întâlnirile online se desfășoară pe aceste dispozitive. 

Accesorii

Pentru o bună organizare a muncii și pentru rezultate optime sunt necesare și câteva accesorii: 

 • Agendă, note adezive
 • Imprimantă multifuncțională
 • Whiteboard 

Decorațiuni

Acasă reprezintă locul în care ne simțim bine. Pentru ca munca să fie cât mai plăcută și creativă se poate opta pentru decorațiuni:

 • Picturi
 • Statuete
 • Plante/Terrarium
 • Acvariu

Eficiență și productivitate

Sănătatea tuturor este prioritară, de aceea o investiție pentru munca de acasă pe termen lung vizează un birou reglabil, suficient de mare pentru nevoile fiecăruia. Scaunul ergonomic, cu suport lombar pentru zona cervicală și lombară, este o achiziție necesară pentru numeroasele ore petrecute în fața computerului. 

Delimitarea spațiului de lucru nu se poate realiza mereu. Secretul reușitei stă în identificarea unui colț retras, în care să vă puteți desfășura activitatea. Acest lucru presupune de multe ori îndepărtarea de sursele naturale de lumină. Soluția pentru ca ochii să nu aibă de suferit este reprezentată de corpurile de iluminat moderne care imită lumina naturală. 

Micile detalii fac diferența

Pentru cei care au și copii în preajmă, atunci când lucrează la biroul de acasă, se justifică investiția într-o pereche de căști, concepute pentru utilizare îndelungată, care oferă o calitate excepțională a sunetului. 

Zona de confort este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi. Trecând peste limite, ieșind din spațiul în care deținem controlul, evoluăm și ne dezvoltăm. 

Trebuie să fim pregătiți să investim în produse de calitate, uneori mai scumpe, care ne ușurează activitatea zilnică și, pe termen mediu și lung, duc la obținerea unor rezultate bune în plan profesional, dar și personal.