FacebookTwitterLinkedIn

La mai bine de doi ani după ce a fost anunțată pentru prima dată, criptomoneda sponsorizată de Facebook, cunoscută inițial sub numele de Libra, pare să se apropie de final. Asociația Diem (cunoscută anterior sub denumirea de Asociația Libra), înființată la inițiativa Facebook pentru a gestiona criptomoneda, intenționează să-și vândă activele către Silvergate Capital Corp pentru 200 mil. de dolari.

Libra ar fi trebuit să reprezinte un sistem de plată bazat pe blockchain care să contribuie la strategia Facebook de a-și extinde serviciile în sectorul comerțului electronic și al tranzacțiilor digitale.

Totuși, ambițiile companiei au fost limitate de autoritățile de reglementare care au intervenit rapid pentru a opri această idee. Mai mulți decidenți politici la nivel global au fost îngrijorați de faptul că inițiativa Facebook ar putea eroda controlul asupra sistemului monetar și ar putea stimula criminalitatea.

În căutarea unei alternative pentru obținerea aprobărilor necesare, Facebook a decis redenumirea criptomonedei Libra în Diem, reducându-și, de asemenea, ambițiile globale. De asemenea, compania a redenumit Asociația Libra în Asociația Diem, însă procesul de tranziție nu este încă complet finalizat, potrivit Reuters și The Verge.

Un alt aspect care ar putea determina Asociația Diem să-și vândă activele este faptul că David Marcus, directorul departamentului de tehnologie financiară al Meta Platforms, care se ocupa de coordonarea și monitorizarea proiectului Diem, a părăsit în noiembrie 2021 compania.