FacebookTwitterLinkedIn

Pif  (Pierfrancesco Diliberto pe numele lui complet) este “vinovat” pentru succesul acestui serial inspirat din filmul omonim, câștigător a două premii David di Donatello. La debut, 6 milioane de telespectatori au fost cu ochii pe televiziunea Rai Uno, iar audiențele s-au menținut ridicate pe tot parcursul seriei.

Și în sezonul 2, Pif rămâne vocea care povestește cu ironie lucidă, dar și cu sinceritate cronica familiei Giammerresi din Palermo.

”În acest sezon, vorbim de conștiință și mai ales de curaj, cel care pune conștiința în acțiune. Profesional, contribuim prin acest act cultural la înfrângerea mafiei. Cu cât mai urmărit va fi acest serial, cu atât mai mult va crește speranța pentru un viitor mai bun”, explică Pif.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – AUGUST 2019

“Acest serial va rămâne în memoria tuturor pentru că, dacă îți dorești să vezi ce s-a întâmplat într-o anumită perioadă din istorie, poți să urmărești acest serial și vei înțelege. Pif a realizat un produs de televiziune care nu este perisabil, care va rămâne, total diferit de ceea ce se întamplă în general în televiziune”, spune Michele Astori, unul dintre scenariști.

AUDIENȚELE LA NIVEL URBAN – AUGUST 2019

În sezonul 2, povestea familiei Giammarresi și a prietenilor lui Salvatore este îmbogățită cu apariția unor  noi personaje cum ar fi Jolanda (Dajana Roncione) – o cântăreață sau Marina (Claudia Gusmano) – a cărei prietenie cu Lorenzon devine periculoasă.

Tot în acest sezon există un moment emblematic cu președintele Sandro Pertini, care a ocupat această funcție între 1978 și 1985. ”Mi s-a părut o abordare curajoasă, dar a ieșit foarte bine”, a comentat Pif la lansarea noului sezon.