FacebookTwitterLinkedIn

Având la bază volumul „Fire & Blood”/ „Foc și sânge”, semnat de George R.R. Martin, serialul de 10 episoade, a cărui acțiune se petrece cu 200 de ani înainte de întâmplările din „Game of Thrones” / „Urzeala tronurilor”, spune povestea Casei Targaryen.

Din distribuția principală fac parte Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel și Rhys Ifans, notează Media Expres.

Paddy Considine este regele Viserys Targaryen, ales de lorzii din Westeros la conducerea regatului, ca urmaș al regelui Jaehaerys Targaryen, la Marele Consiliu de la Harrenhal. Un om blând, cald și decent, Viserys vrea să ducă mai departe moștenirea bunicului său. Însă, nu întotdeauna oamenii buni se pot dovedi și regi mari.

Matt Smith este prințul Daemon Targaryen, fratele mai mic al regelui Viserys și moștenitor al tronului. Inegalabil luptător și călăreț de dragoni, Daemon are adevăratul sânge de dragon. Dar se spune că atunci când se naște un Targaryen, zeii dau cu banul…

Olivia Cooke este Alicent Hightower, fiica lui Otto Hightower, Mâna Regelui, și cea mai plăcută femeie din cele Șapte Regate. A crescut la Red Keep, aproape de rege și cercul său intim, și dovedește nu doar o eleganță aparte, ci și o perspicacitate politică de invidiat.

Emma D’Arcy este Prințesa Rhaenyra Targaryen, primul copil al regelui, cu sânge pur Valyrian, călăreață de dragoni. Mulți ar spune că Rhaenyra s-a născut cu toate avantajele din lume, însă nu s-a născut bărbat.

Steve Toussaint este Lordul Corlys Velaryon, „Șarpele Mării”. Lord al Casei Velaryon, cu o descendență Valyrian la fel de veche ca a casei Targaryen, devenit cunoscut drept „Șarpele Mării”, cel mai important aventurier nautic din istoria Westeros, Lord Corlys și-a consolidat o poziție politică de invidiat, cu mai multe bogății decât Casa Lannister și cu cea mai mare flotă din lume.

HBO Max este platforma de streaming a WarnerMedia care oferă entertainment de calitate. HBO MAX aduce, pentru toate tipurile de public, o varietate de titluri aparținând unor branduri emblematice: HBO, Warner Bros., DC, cât și Max Originals, blockbustere și titluri pentru copii și întreaga familie.

Platforma a fost lansată în Statele Unite ale Americii în mai 2020 și un nou abonament de tip AVOD a fost introdus în iunie 2021.