Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Semnalul de alarmă Arctic și Alpin 57 Lux: cum se protejează industria românească în vremea coronavirusului?

Nici nu s-au relaxat bine restricțiile prin trecerea de la Starea de urgență la Starea de alertă, că primul anunț privind închiderea unei fabrici din România a picat ca un ciocan.
 aboneaza-te
Arctic_masuri preventie Covid-19

Fabrica Arctic de la Găești a anunțat, pe 16 mai, că se va închide temporar, după ce 66 de angajați au fost depistați cu coronavirus. Toți cei confirmați erau asimptomatici, iar managementul a luat decizia de a închide imediat fabrica. Producția urma să fie reluată în această săptămână pentru liniile de frigidere și la începutul lunii mai pentru liniile de lăzi frigorifice. Arctic, parte a grupului turc Beko, deține două fabrici în România, ambele în județul Dâmbovița, și a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 2,5 miliarde de lei, un nivel triplu față de situația din urmă cu un deceniu. Cu aproximativ 4.300 de angajați, compania exportă peste 80% din producția totală în peste 85 de țări, potrivit oficialilor companiei.

Închiderea unităților industriale din România reprezintă unul dintre marile pericole pentru economia românească după ridicarea stării de urgență.

Astăzi a fost anunțat al doilea focar de coronavirus între unitate industrială din România, în județul Alba. Fabrica Alpin 57 lux din Sebeș, fondată de omul de afaceri Ioan Istrate, a intrat în centrul atenției, pe măsură ce Direcția de Sănătate Publică a județului Alba a anunțat un număr record de cazuri de coronavirus. 50 de cazuri au fost anunțate în ultimele două zile un nivel care nu a mai fost întâlnit în județul Alba nici în vremurile de vârf ale pandemiei din România.

Reprezentanţii DSP Alba au declarat, pentru Mediafax că au fost realizate peste 400 de teste pentru depistarea coronavirusului prin metoda individuală. „DSP Alba derulează cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 până acum şi face eforturi pentru limitarea şi stingerea focarului de la un operator economic unde au fost identificate până acum 47 de persoane pozitive – angajaţi şi membri ai familiilor acestora. În cazul celor pozitivi formele de boală sunt uşoare şi medii, o parte dintre ei fiind simptomatici. Ancheta include zeci de persoane cu legătură epidemiologică între ele, fiind realizate până în prezent peste 400 de teste prin metoda individuală”, au spus reprezentanţii DSP Alba.

Toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unităţi specializate din judeţul Alba, pentru supraveghere şi tratament. Focarul de COVID -19 a fost depistat la sfârşitul săptămânii la o fabrică de îngheţată din Sebeş, potrivit ziarulunirea.ro, care a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare. „Specialiştii epidemiologi au stabilit că principala cauză a infectărilor este nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens”, au precizat reprezentanţii DSP Alba.

Dincolo de cele două exemple punctuale, cu greu ne putem imagina ce implicații ar putea avea închiderea unora dintre principalele unități industriale din domeniul auto, cele pe care se bazează în bună măsură exporturile și economia României. Paza bună păzește primejdia rea!

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii