FacebookTwitterLinkedIn

Șeful adjunct al consiliului naţional de securitate din Rusia și unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui Putin avertizează: Moscova ar putea ataca oraşele occidentale dacă Ucraina va folosi sistemele de rachete livrate de SUA pentru a lovi teritoriul rus.

După ce oficialii de la Moscova au acuzat NATO în repetate rânduri că se folosesc de războiul din Ucraina pentru a iniția un conflict militar cu Rusia, Medvedev avertizează că luptele din Ucraina împing lumea tot mai aproape de un Armageddon (n.red. –  sfârşit al lumii) nuclear, scrie The Times.

„Dacă, ferească Dumnezeu, aceste arme sunt folosite împotriva teritoriului rus, atunci forţele noastre armate nu vor avea altă opţiune decât să vizeze centrele de decizie. Desigur, trebuie luat în seamă că centrele de decizie în acest caz nu sunt, din păcate, localizate pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Dmitri Medvedev, şef adjunct al consiliului naţional de securitate din Rusia, într-un interviu acordat postului arab de televiziune, Al Jazeera.

Aceste declaraţiile ale lui Medvedev vin în contextul în care SUA au anunţat recent că vor livra Ucrainei sisteme de rachete cu precizie ghidată, cu condiţia ca acestea să nu fie folosite pentru a lansa atacuri asupra teritoriului Rusiei.

Însă, oficialii de la Kremlin au punctat că nu cred în declaraţiile făcute de Zelenski şi Biden în acest sens. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cităm: „SUA pun intenţionat gaz pe foc”.