FacebookTwitterLinkedIn

SeedBlink, platforma de co-investiții în start-up-uri tehnologice, a finalizat achiziția Symbid, una dintre primele firme de crowdinvesting din lume. Acordul urmează să accelereze dezvoltarea SeedBlink ca jucător pe piața din Europa Centrală și de Est și în țările Benelux.

Cele două platforme au contribuit cu investiții de peste 110 milioane de euro în 250 de start-upuri și au o rețea de 62.000 de investitori individuali.

Achiziția extinde numărul de investitori al SeedBlink și rețeaua de parteneri de finanțare la care Symbid este deja conectată, respectiv bănci, fonduri de capital de risc și business angels.

Symbid a fost fondată în 2011 de o echipă de antreprenori olandezi ca una dintre primele platforme de crowdinvesting la nivel mondial.

Până la sfârșitul anului 2021, Symbid a facilitat investiții de 35 milioane de euro pentru 180 de start-up-uri.

SeedBlink este o platformă de investiții specializate în domeniul tehnologic care permite investitorilor individuali să finanțeze start-up-uri și scale-upuri tehnologice europene de top, alături de investitori instituționali consacrați.

Lansată la începutul anului 2020, SeedBlink a atras peste 75 milioane de euro în investiții în start-up-uri, a atras peste 12.000 de investitori individuali din 60 de țări și are un portofoliu de 62 de companii europene finanțate.