FacebookTwitterLinkedIn

Actorul Sean Penn este la Kiev, unde a participat joi la un briefing de presă ținut de oficialități pe tema invaziei ruse. Actorul s-a întâlnit cu președintele Zelenski și cu adjuncta primului ministru.

Actor, regizor, scenarist și producător, Sean Penn a venit în Ucraina în noiembrie anul trecut pentru a filma un documentar produs de Vice Studios. El s-a întâlnit atunci cu membri ai forțelor armate ucrainiene, după cum se arăta la acea vreme inclusiv într-o postare de pe pagina de Facebook a armatei ucrainiene, pagină care între timp nu mai este activă, scrie revista Variety.

Actorul a revenit în Ucraina la începutul acestei săptămâni și s-a întâlnit inclusiv cu președintele Volodimir Zelenski. CNN spune că Zelenski, care a fost actor înainte să devină președinte, a postat pe contul său de instagram un video despre întâlnirea sa cu actorul.

Administrația Prezidențială a Ucrainei a anunțat într-o postare pe Fecebook că Sean Penn a venit la Kiev „pentru a spune lumii adevărul despre invazia rusească.”

Newsweek scrie că, sosit în Ucraina la începutul săptămânii, Sean Penn s-a întâlnit cu Irina Vereșciuk, adjuncta primului ministru, cu jurnaliști și militari.

Sean Penn este cunoscut pentru implicarea nemijlocită în cauze umanitare. În 2005 a mers personal la New Orleans pentru a ajuta victimele uraganului Katrina. În 2010, după cutremurul din Haiti, Penn a înființat JP Haitian Relief Organization, care a operat o tabără cu 55.000 de corturi pentru persoanele rămase fără adăpost.

Deși a fost acuzat nu o dată că aceste demersuri sunt „cascadorii de PR”, acțiunile umanitare ale lui Penn au fost validate cel puțin în Haiti, unde președintele Michel Martelly l-a numit Ambassador-at-Large. Actorul este prima persoană care, deși nu este de naționalitate haitiană, primește această onoare.

În vârstă de 61 de ani, Sean Penn deține două Oscaruri pentru rolurile principale din filmele Mystic River și Milk. FOTO: profimediaimages.ro