FacebookTwitterLinkedIn

Leonard Leca, investitor activ și fost CFO al Grupului Țiriac, alături de Călin Nechifor, consultant cu experiență în sectorul financiar bancar (piața de capital) din Londra și București, lansează OPES Family Office, o companie independentă de consultanță în wealth management din România și vizează extinderea la nivel internațional. Leonard Leca are rolul de Co-Fondator/Business Angel, mizând pe dezvoltarea conceptului de „wealth preservation”, un serviciu din ce în ce mai solicitat în România. 

Wealth management-ul este un serviciu de consultanță financiară și de investiții care răspunde nevoii în creștere a clienților individuali și familiilor cu potențial financiar ridicat (high – net – worth) de a-și administra și crește averile prin metode financiare corecte și rentabile. Serviciul se concentrează pe consultanță în managementul portofoliului deținut de client, cu expunere pe diferite clase de active (investiții financiare, artă, real estate, start-ups, etc.) având un nivel de risc scăzut sau mediu.

OPES Family Office țintește clienţi cu lichidități de minim 250.000 de euro. Până la finalul anului, biroul şi-a propus să atingă aproximativ 100 de clienţi, însemnând o valoare totală a portofoliilor administrate de circa 20 de milioane de euro. 

Conceptul de wealth management se referă, în esență, la protejarea activelor familiale de efectele inflației, schimbări fiscale majore sau de scăderile abrupte de pe piețele internaționale. Există din ce în ce mai multe persoane educate financiar, care doresc să își valorifice pe termen mediu sau lung economiile, spre beneficiul lor, dar și al generațiilor viitoare”, declară Calin Nechifor, Managing Partner al OPES Family Office. 

Călin Nechifor este consultant cu experienţă în domeniul bancar (piaţa de capital) autorizat și acreditat de Autoritatatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) din Bucureşti. Acesta a revenit în România după un deceniu petrecut în UK, unde a activat ca wealth manager pentru milionari din întreaga lume, inclusiv pentru clienţi români.

Leonard Leca este investitor activ şi un executiv cu peste 25 de ani de experienţă financiară. Acesta a fost CEO și director financiar al Țiriac Holding, A&D Pharma și La Fântâna și membru al Consiliilor de Supraveghere pentru Unicredit Țiriac Bank, Allianz Țiriac Asigurări. Ca business angel, are la activ investiţii în afaceri precum One United Properties, Holde Agri Invest, Early Game Ventures, Homing Properties, Druid, Mobilo Finance, SeedBlink, easySales Romania, Finqware etc.