ADVERTISEMENT

Se deschide IKEA Pallady, al doilea magazin al retailerului suedez în România

Irina Pană Afaceri Coordinator of social media team and particularly interested in small businesses and young entrepreneurs (movers & shakers). Also, I edit the 30 Under 30 lists. I graduated from University of Bucharest where I studied Journalism, Communication and Political Science. Follow me on LinkedIn/Facebook/Instagram @IrinaPana or drop me an email at Irina.pana@forbes.ro
FacebookTwitterLinkedInEmail
FacebookTwitterLinkedIn
Deschiderea celui de-al doilea magazin IKEA din România fusese programată inițial pentru vara anului trecut, însă a fost amânată pentru sfârșitul toamnei și amânată din nou pentru acest an.
IKEA, retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare, a anunțat deschiderea magazinului Pallady pe data de 24 iunie 2019.
Lucrările la al doilea magazin IKEA din București au fost demarate în 2017, iar investiția se ridică la 86 de milioane de euro (valoarea totală a terenului și a construcției). În noul magazin urmează să lucreze 350 de angajați.

Se deschide IKEA Pallady, al doilea magazin al retailerului suedez în România

Magazinul, situat pe bulevardul Theodor Pallady din București, va avea aproximativ 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și loc de joacă pentru copii. Noul magazin va avea, de asemenea, și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați în Market Hall și o zonă IKEA Café, concepută ca un spațiu de întâlnire pentru vizitatori.
 
România este țara din regiune în care avem cele mai ambițioase planuri. Plănuim să creștem de la trei la 13 magazine până în 2025, în regiunea South-East Europe formată din România, Croația, Slovenia și Serbia, iar 9 dintre aceste magazine vor fi în România”, declara, în 2017, Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE.
Potrivit lui Vanoverbeke, următoarele trei orașe în care IKEA va deschide magazine în România sunt: Timișoara, Brașov și Cluj.
INGKA Group este lider mondial în retailul de mobilier și decorațiuni. Magazinele IKEA oferă aproximativ 10.000 de produse de mobilier și soluții accesibile pentru acasă. INGKA Group deține și operează 423 de magazine în 52 de țări (31 August 2018).
În anul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), magazinul IKEA din România a fost vizitat de peste 3,2 milioane de oameni și 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul www.IKEA.ro.

„După progresele excelente din ultimele luni în procesul construcției, sunt bucuros să anunț că vom deschide magazinul pe 24 iunie și vom aduce viziunea noastră de a crea o viață de zi cu zi mai bună mai aproape de și mai mulți oameni din România. Pe lângă amenajarea magazinului nostru, am finalizat și procesul de recrutare, iar angajații noștri sunt pregătiți să-i întâmpine pe oaspeții și clienții noștri la deschiderea mult așteptată,” a spus Cas Lachaert, Store Manager.

Citește și: My story: Testamentul unui comerciant de mobilă