Una dintre condițiile reușitei în afaceri este să-ți alegi cu atenție partenerii. A spus-o și Dale Carnegie, a confirmat-o și Warren Buffett. Le dau dreptate abia acum, de când m-am parteneriat cu Samsung Galaxy Z Fold3.
Până nu demult aș fi putut spune că eu cu partenerii n-am prea avut noroc. „Când s-o-mpărțit norocu’, fost-am io dus la lucru’”, vorba lui cum-îi-zice. Și chiar am fost, adică muncesc 16 ore pe zi de când mă știu, mai exact de când m-am făcut antreprenor – spre deosebire de primul meu partener de afaceri, pentru care programul de la 9 la 5 era sfânt. Și cred că era meteodependent. Dacă afară era înnorat, îi pierea cheful de treabă, iar dacă ploua nici nu venea la birou. Stătea acasă și posta pe Facebook citate din Bacovia.
Galaxy Z Fold3 nu face din astea. Nu mă îndur eu să-l folosesc în ploaie, altfel el se descurcă și sub apă: scrie în CV-ul lui că rezistă până la 30 de minute în apă de 1,5 metri adâncime. În plus, face față la 200.000 de plieri. A fost testat de Bureau Veritas, care i-a dat și o recomandare.
Cu al doilea partener m-am regăsit pe Facebook după mulți ani. Am fost colegi de liceu și m-am bucurat să facem afaceri împreună. Deși anumite întâmplări ar fi putut semnala că amicul are niște limite. De exemplu, nu putea mânca o înghețată în timp ce mergea pe bicicletă. Ăsta ar fi putut fi un indiciu precoce al faptului că nu putea face două lucruri în același timp.
Nu e cazul cu Galaxy Z Fold3, care are un ecran imens pe care îl pot partaja astfel încât, de exemplu, în timpul unei videoconferințe pe Microsoft Teams, pot urmări o prezentare, iar în partea de jos a ecranului îi văd pe colegi. Sau pot citi un e-mail în timp ce îmi văd Inbox-ul în lateral, ca pe display-ul unui laptop. Displayul Infinity Flex de 7,6 inci al lui Galaxy Z Fold3 folosește noua tehnologie de cameră sub ecran. Pixelii sunt micșorați la minimum și aplicați deasupra decupajului camerei, ceea ce îi oferă lui Z Fold3 o zonă de vizualizare sporită. În plus, cu noua tehnologie de afișare Eco aplicată ecranului, acesta este cu 29% mai luminos și consumă mai puțină energie decât generația precedentă.
Dar vă povesteam de colegul din liceu. Când a încercat să meargă cu bicicleta și să mănânce înghețată, a căzut. A făcut entorsă la încheietura de la mâna dreaptă. A trebuit să-i copiez eu lecțiile și temele vreo două săptămâni, că pe atunci nu erau xerox sau telefoane cu cameră foto.
Atunci să fi avut un Galaxy Z Fold3 care, apropo, e blindat de-a dreptul. Carcasa este fabricată din Armor Aluminum – cel mai dur aluminiu folosit vreodată pe un smartphone -, iar ecranul este din Corning Gorilla Glass Victus, o sticlă extrem de rezistentă, care face față la zgârieturi și lovituri accidentale. Deci nu face entorsă din orice căzătură.
Cât despre al treilea tovarăș de business … Mărturisesc că nu sunt foarte mândru de motivul pentru care m-am despărțit de el. Pe scurt, m-am supărat că n-avea niciodată un pix la el. Când era ceva de semnat, de notat un număr de telefon, de lăsat un bilet în geamul mașinii celui care a parcat pe locul meu de CEO de la sediu, el: „N-am pix”. De ce n-aveam eu? Păi mie nu mi-a cerut nimeni niciodată. Eu îi ceream lui, m-ați înțeles?
Ei bine, dragii mei, Galaxy Z Fold3 are și pix. De fapt, iertați-mă, a spune că Z Fold are pix este un understatement, vorba lui Steve Jobs. Are S Pen, un obiect pe cât de practic pe atât de elegant, care e disponibil în două variante, Fold Edition și Pen Pro. Ambele dispun de un vârf Pro retractabil, special conceput, cu o tehnologie de limitare a forței, pentru a proteja ecranul principal al terminalului.
La ce ajută S Pen, în afara faptului că e un device cât se poate de cool? De exemplu, poți să iei notițe în timpul unui apel video. Că tot vorbeam de multitasking.
Închei aici această scrisoare de recomandare pentru amicul Z Fold3. Dacă aveți impresia că muncesc mai mult, e adevărat, dar muncesc cu plăcere. Și când îți place ce faci nu se cheamă că muncești.
Ce n-am rezolvat încă e problema cu pixul – obiectul acela care scrie cu pastă pe hârtie. Și iar a parcat cineva pe locul meu de CEO.