FacebookTwitterLinkedIn

Logiscool, școala de programare pentru copii și adolescenți, a fost creată pentru a include în educația timpurie a celor mici cursuri de programare și posibilitatea de însușire a competențelor digitale, pe vremea când contextul nu punea asemenea presiune pe aceste abilități. Datorită viziunii unor părinți care își doreau dezvoltarea în direcția IT a copiilor lor, în 2014, s-a lansat Logiscool, care a devenit, în numai 7 ani, o rețea internațională de școli de programare și robotică, prezentă în peste 110 locații din 20 țări din Europa, Asia și America. Până acum, peste 25.000 de elevi au participat la cursurile, taberele și workshop-urile oferite de Logiscool România.

România – în topul țărilor cu prezență Logiscool cu cel mai mare interes pentru alfabetizarea digitală a copiilor

În tot acest ansamblu, România este, alături de Ungaria, țara de origine Logiscool, în topul țărilor cu cel mai mare interes pentru alfabetizarea digitală a copiilor, având peste 40 de centre educaționale în sistem de franciză.

Prin extinderea sistemului de franciză în România, Logiscool urmărește să își dezvolte rețeaua cu 20 de noi școli până la finalul anului 2021, dintre care 17 sunt deja în curs de deschidere. Peste 5.500 de elevi anual vor putea astfel să învețe programare și să își consolideze competențele digitale în noile școli.

Pentru a-și consolida acoperirea și la nivel național, Logiscool își caută parteneri pentru a deschide școli de programare în 28 de orașe din țară: Adjud, Alexandria, Bârlad, Botoșani, Curtea de Argeș, Făgăraș, Focșani, Giurgiu, Mangalia, Medgidia, Miercurea Ciuc, Onești, Otopeni, Pașcani, Piatra Neamț, Reghin, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighișoara, Sighetu Marmației, Slobozia, Târgoviște, Tecuci, Târgu Secuiesc, Vaslui, Vatra Dornei și Zalău.

„Această inițiativă, de a extinde rețeaua de parteneri la nivel național, a venit firesc, pe de-o parte ca plan strategic de dezvoltare, iar pe de altă parte sub impulsul pandemiei, când interesul pentru cursurile noastre de programare a avut o creștere semnificativă. Mai exact, numărul elevilor școlilor noastre a crescut cu 25%, dovedind că atât copiii, dar mai ales părinții acestora, au conștientizat nevoia de dezvoltare a competențelor digitale pentru meseriile viitorului”, spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România.

Deschiderea unei francize Logiscool, un business sustenabil

Cererea pentru cursuri de programare și alfabetizare digitală a crescut în ultimii ani, din nevoia de a crea o piață a muncii adaptată digitalizării, generând un interes tot mai mare și pentru francizele în educație. Modelul de business Logiscool este unul sustenabil chiar și într-un context atipic cum este cel creat de pandemia de Covid-19. Cursurile se desfășoară atât în centrele educaționale, cât și online, asigurând acces la cursuri copiilor din toate colțurile țării.

În afară de cursurile de programare, care constituie baza curriculei, Logiscool oferă cursanților tabere în perioada vacanțelor școlare, dar și workshop-uri pe tot parcursul anului, inspirate din teme digitale acuale, precum 3D Design, App Creation, Digital Illustration și Minecraft Modding. Astfel, elevii au posibilitatea de a-și dezvolta noi abilități, atât tehnice, cât și creative.

Cui se adresează oportunitatea de a deschide un astfel de business?

Orice partener eligibil poate deschide o școală Logiscool în sistem de franciză, contribuind la alfabetizarea digitală a copiilor din comunitățile din care fac parte și creând un impact real, în timp ce își dezvoltă propria afacere. Sistemul pune la dispoziția partenerilor toate elementele și cunoștințele necesare deschiderii unei școli, inclusiv consultanță managerială și sprijin pentru dezvoltarea business-ului.

Deschiderea unei școli Logiscool în sistem de franciză presupune o investiție cuprinsă între 4.950 și 15.000 de euro pentru taxa de franciză, în funcție de mărimea teritoriului acoperit, la care se adaugă costurile de amenajare și deschidere a centrului educațional, cuprinse între 10.000 și 25.000 de euro. Investiția într-o franciză Logiscool poate fi recuperată în 12-18 luni.

Pe lângă oportunitățile de învățare pentru copii, centrele educaționale Logiscool contribuie și la crearea de locuri de muncă pentru tineri pasionați de programare, de robotică și de lumea digitală în ansamblu. În fiecare școală pot lucra între 4 și 15 traineri cu abilități și cunoștințe de programare și aptitudini în lucrul cu copiii.

Ce spun partenerii Logiscool România?

„De ceva vreme eram în căutare de idei de afaceri. Am decis să căutăm o franciză, pentru că neavând experiență în antreprenoriat am simțit că o franciză ne va asigura succesul prin know-how-ul care vine la pachet. Logiscool e business-ul care ne-a convins că merită să investim toate economiile, fără să ne fie frică, pentru că îmbină lucrul cu copiii cu programarea și cu un mediu de lucru vesel și plăcut”, spune Teo Olteanu, partener Logiscool Cluj.

Pregătirea tinerilor de acum pentru o piață a muncii din viitor

„Pentru noi, extinderea rețelei de francize Logiscool înseamnă și contribuția pe care o aducem la dezvoltarea resurselor umane pentru o piață a muncii a viitorului, cu oameni pregătiți, atât din punct de vedere tehnic, cât și al abilităților de adaptare și lucru în echipă. Curricula noastră, în continuă dezvoltare, include cursuri de programare și robotică menite să dezvolte cursanților și abilități tehnice, dar și din zona de soft skills. Ne alegem atent partenerii, așa încât să împărtășim valori comune și ideea unui business cu impact în comunitate”, completează Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România.

Procesul simplu prin care cei interesați pot aplica pentru a deveni parteneri Logiscool România

Pentru a-și deschide o școală Logiscool, un partener interesat trebuie să completeze un formular pe site-ul Logiscool și să își prezintemotivația într-o întâlnire cu reprezentanții școlii. Ulterior, cu sprijinul reprezentanților Logiscool, se adaptează planul de business la nivel local, după un studiu de piață ghidat de echipa de franciză. Urmează apoi semnarea contractului de franciză și deschiderea școlii.

Suportul oferit de Logiscool România va fi unul constant, susținut ulterior deschiderii școlii, prin acțiuni comune de creștere a rețelei și a interesului pentru cursurile de programare.