Cautare
, Redactor Forbes România

Educatie |
|

Școala canadiană Maple Bear își anunță intenția de a intra în România, prin introducerea unui nou model de educație în franciză

În România, Școala canadiană Maple Bear intenționează să deschidă 10 unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, luând în calcul posibilitatea de a se extinde și în zona învățământului liceal.
Yann Bidan, Director General Maple Bear Europa Centrala si de Est

Acest concept devine pentru prima dată accesibil în Europa Centrală și de Est, prin intermediul școlilor Maple Bear și al noului model de franciză educațională. Acest model vizează o educație completă a copilului – fizică, intelectuală, emoțională și socială, în care trei componente sunt fundamentale: creativitatea, colaborarea și gândirea critică.

“Peste 85% dintre locurile de muncă ale anului 2030 nu au fost încă inventate, conform Institutului pentru Viitor (IFTF). Cum poate educația să pregătească copiii pentru meserii care încă nu există? Ce școli am putea să le oferim copiilor pentru a le asigura succesul în viitor? Câtă vreme nimeni nu știe ce ne rezervă viitorul, răspunsul este pur și simplu codificat în “metodologia învață să înveți”. Dacă le dezvoltăm copiilor abilitățile și dragostea de a învăța și de a dobândi cunoștințe, ei vor fi pregătiți să facă față oricăror provocări și să navigheze cu încredere într-o lume a transformărilor profunde și rapide”, a declarat Yann Bidan (foto), Director General al Maple Bear Europa Centrală și de Est.

“Venim în regiunea Europei Centrale și de Est (CEE) și căutăm parteneri locali pentru a înființa școli în România. Școlile noastre au o poziționare unică pe piață. Maple Bear este în măsură să includă reglementările locale în materie de educație, oferind programe curriculare locale integrate, pe lângă programul și metodologia canadiană. Astfel, deschidem mai multe opțiuni educaționale pentru elevii Maple Bear de la nivel local și internațional”, a adăugat Yann Bidan.

Canada se situează în mod constant printre primele șase țări din lume, din punct de vedere al sistemului educațional, conform evaluării OECD PISA în rândul elevilor de la nivel internațional.

În clasamentul PISA, Canada ocupă locul șase, depășind toate țările vorbitoare de limbă engleză din lume (Regatul Unit care ocupă locul 23 sau SUA, de pe locul 31) și se situează înaintea liderilor economici și educaționali din Europa (Franța de pe locul 25 sau Germania, de pe locul 13). În cadrul ultimei evaluări PISA, România ocupă locul 48.

Beneficiile educației bilingve

Alături de performanțele acestei metodologii, Canada este unul dintre liderii globali în furnizarea de educație bilingvă prin imersiune. Cercetările demonstrează că, cu cât copiii sunt mai devreme expuși la o a doua limbă, cu atât vor avea un început mai bun în viață. Bilingvismul este, de fapt, un avantaj care se extinde dincolo de aptitudinea de a deveni fluent în două limbi, îmbunătățind diferite funcții mentale și abilități sociale. Conform numeroaselor cercetări recente, copiii bilingvi au o capacitate mai mare de a se concentra, de a se angaja în activități multi-tasking, de a se adapta schimbării și de a rezolva probleme. În același timp, acest tip de educație întârzie apariția unor boli precum Alzheimer și demența, cu până la 5 ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii