FacebookTwitterLinkedIn

Investitorii din Asia pot tranzacționa acțiuni de pe piețele americane în timpul orelor de lucru coreene datorită unui parteneriat încheiat între Samsung Securities și Blue Ocean Technologies LLC, un operator extern, cu sediul în SUA, care gestionează tranzacțiile realizate în afara bursei americane.

Diferența existentă între fusul orar american și cel coreean este de 14 ore.

Este prima dată în istoria piețelor americane când investitorii din Asia Pacific și cei coreeni vor avea posibilitatea de a tranzacționa acțiuni americane înaintea investitorilor americani”, a declarat Brian Hyndman, președintele Blue Ocean, pentru Reuters.

Noul serviciu, lansat luni, permite tranzacționarea în timp real pentru aproximativ 8.000 de acțiuni și alte produse bursiere înregistrate în Sistemului Național de Piață al SUA, între orele 10 A.M. și 6 P.M. fusul orar din Seul, prin Samsung Securities, filiala de brokeraj a Samsung Group.

Blue Ocean facilitează în același timp tranzacționarea de acțiuni în Statele Unite, pe parcursul nopții, pentru diverse companii de brokeraj, potrivit Reuters.

Blue Ocean este deținut de mai mulți investitori, cel mai mare fiind Urbana Corp care este, de asemenea, cel mai mare acționar listat la Bursa Canadiană de Valori Mobiliare.