FacebookTwitterLinkedIn

Sam Altman (38 de ani) a fost demis din funcţia de director general al OpenAI, care a lansat în urmă cu un an platforma de inteligenţă artificială generativă ChatGPT. Consiliul de Administraţie i-a reproşat că nu a fost întotdeauna „direct” cu acesta și că nu mai are încredere în capacitatea sa de a conduce OpenAI.

Consiliul de Administrație OpenAI: „Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost întotdeauna direct în comunicarea sa cu consiliul, împiedicându-i capacitatea de a-şi îndeplini responsabilităţile.”

Mira Murati, directorul tehnic al OpenAI, a fost desemnată să conducă interimar compania până la încheierea procesului de găsire a unui succesor permanent, notează News.ro.

Sam Altman: „M-am bucurat de timpul petrecut la OpenAI. A fost transformator pentru mine personal şi, sperăm, pentru lume”.

După demiterea lui Altman, preşedintele Consiliului de Administraţie, Greg Brockman – cofondator al companiei – şi-a anunţat demisia.

Înfiinţată la sfârşitul anului 2015, OpenAI a putut conta încă de la început pe sprijinul financiar al unor colaboratori de prestigiu, printre care se numără co-fondatorul LinkedIn Reid Hoffman, investitorul Peter Thiel, precum şi Elon Musk.

Comunicat Microsoft: „Avem un parteneriat pe termen lung cu OpenAi, iar Microsoft îşi menţine angajamentul faţă de Mira şi echipele sale, în timp ce aducem utilizatorilor o nouă eră a inteligenţei artificiale”.