FacebookTwitterLinkedIn

Oficialii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță realizarea demersurilor la nivel avansat pentru exportul Salamului de Sibiu în Statele Unite ale Americii.

Reprezentanții ANSVSA, DSVSA Bacău și Prahova alături de cei ai unităților producătoare de Salam de Sibiu SALBAC din Bacău și Recunoștința Prodcom Impex din Prahova s-au întâlnit pentru a discuta cerințele transmise de către Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii – Serviciul de Inspecție Sănătatea Animalelor și Plantelor (USDA – APHIS), în vederea demarării exporturilor de salamuri crud- uscate din România în SUA.

„Ca urmare a misiunii desfășurate în România de către reprezentanții Food Safety and Inspection Service (FSIS) în perioada 31 august – 29 septembrie 2021, ANSVSA a continuat demersurile pentru redobândirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din SUA, reluarea exporturilor de produse din carne în recipiente ermetic închise (conserve) și demararea exporturilor de salamuri crud-uscate din România în SUA”, se arată într-un comunicat transmis de ANSVSA.

Renumit ca delicatesă locală, Salamul de Sibiu a devenit în anul 2016 primul produs românesc din carne recunoscut la nivelul Uniunii Europene ca aparținând marii familii de produse IGP.

În prezent, salamul uscat este fabricat de șase producători care s-au reunit în Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS): Agricola Bacău, Aldis Călărași, The Family Butchers România Feldioara Brașov, Salsi Sinaia, Scandia România și Recunoștința ProdCom Filipeștii de Pădure.