Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

S-a demarat a doua fază a proiectului de stopare a eroziunii costiere

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, a postat în urmă cu câteva ore pe pagina sa de Facebook câteva fotografii din timpul desfășurării unor activități în vederea stopării eroziunii costiere.
 aboneaza-te
plaje lucrari

Acesta specifică în postare că, la finalul acestor lucrări, România va câștiga „sute de hectare noi”.

„Așa arată începutul fazei a doua a proiectului de stopare a eroziunii costiere, prin care România va câștiga sute de hectare noi de teritoriu – peste 2 km de conductă, aliniată pe plaja din Năvodari, așteptând să fie sudată. Montarea acesteia a intrat deja în linie dreaptă, urmând ca în curând să o punem în funcțiune. Prin ea, mii și mii de tone de nisip vor fi aduse din largul Mării Negre și «aruncate» pe plajele existente, lățimea acestora urmând să crească anul viitor cu încă 60 – 100 de metri”, arată mesajul directorului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

Luna trecută, ministrul Mediului, Costel Alexe declara că în urma aplicării programului de nisipare a Zonei de Coastă Turistică, finanţat din fonduri europene, suprafaţa plajelor României va fi dublată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii