FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focșani, a anunțat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Proiectul, în valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA) este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și este prevăzut în Master Planul de Transport General.

”Din acest moment intră în linie dreaptă lansarea în licitație a contractului pentru construirea celor 82,44 de km ai celui de al doilea segment al Autostrăzii Moldova (A7)”, a anunțat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Parte a rețelei TEN T Centrală pe aliniamentul Giurgiu-Bucuresti-Ploiești-Siret, autostrada Buzău-Focșani este formată din patru loturi:

Lotul 1: (Buzău – Vadu Pașii) – 4,60 km

Lotul 2: (Vadu Pașii – Râmnicu Sărat) – 30,80 km

Lotul 3: (Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni) – 36, 10 km

Lotul 4: (Mândrești Munteni – Focșani Nord) -10,94 km

Ministrul Transporturilor a mai anunțat semnarea protocolului de colaborare pentru construcția metroului de la Cluj-Napoca și Florești. Traseul va avea 21 de km, cu 19 stații. Din estimările preliminare, va transporta până la 164.000 de călători pe zi în anul 2030. Și acest proiect va fi finanțat prin PNRR, iar valoarea totală estimată este de 2 miliarde de euro.

Primăriile Cluj-Napoca și Florești se vor ocupa de licitația pentru proiectarea și execuția proiectului, precum și de implementarea contractului. Lucrările de bază pentru primele nouă stații trebuie încheiate până în anul 2026.