FacebookTwitterLinkedIn

BMW a făcut o restilizare a celor trei modele ale Seriei 8, atât la exterior cât și la interior, ocazie cu care a anunțat și data lansării ediției limitate The 8 X Jeff Koons. În premieră, aceasta poate fi comandată şi în România.

Seria limitată The 8 x Jeff Koons, care marchează aniversarea a 50 de ani de când BMW Group susține proiecte culturale, va avea premiera mondială pe 17 februarie. BMW-ul Serie 8 Gran Coupé, conceput de Jeff Koons, cel mai bine plătit artist al momentului, poate fi comandat și în România.

Jeff Koons

Americanul Jeff Koons a realizat un model special BMW 850i xDrive Gran Coupé, cu un finisaj multistrat în 11 culori și  interiorul amenajat în tonurile de roșu și albastru specifice diviziei de performanță a producătorului german, BMW M.

Comenzile vor fi onorate în ordinea primirii cererilor, automobilele urmând să fie produse la fabrica BMW din Dingolfing. Dealerii din România pot primi comenzi pentru această ediție limitată, România având șansa de a primi unul sau două exemplare ale acestui automobil absolut special.

Parteneriatul dintre Jeff Koons şi BMW Group a debutat în 2010, când artistul  a proiectat un BMW M3 GT2 Art Car care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Facelift cu accent pe sportivitate
Cele trei modele BMW Seria 8 – Coupé, Cabriolet și Gran Coupé – au trecut printr-un face-lift menit să le evidențieze o dată în plus sportivitatea, iar pachetul de dotări standard a fost extins. Acesta include acum, printre altele, grila Iconic Glow, pachetul sport M și interiorul în piele Merino.

BMW Seria 8 Coupé

Dezvoltat în paralel cu mașina de curse de anduranţă BMW M8 GTE, Coupé-ul seriei 8 este fidel designului clasic al automobilului cu două uși.

BMW Seria 8 Convertible

Seria 8 Cabriolet combină sportivitatea cu exclusivitatea. Plafonul din material textil poate fi deschis sau închis complet automat în 15 secunde prin simpla atingere a unui buton.

BMW Seria 8 Gran Coupé

Cu un ampatament cu 20 cm mai mare față de Seria 8 Coupé, modelul Gran Coupé acordă o importanță ridicată confortului, în special pentru ocupanții locurilor din spate, ceea ce îi conferă o notă aparte atât în rândul automobilelor sport, cât și în segmentul de lux.

Confortabil, dar sportiv
Scaunele multifuncţionale, cu tetiere integrate, pot fi reglate atât pe înălţime, cât şi în adâncime. Poziția scaunului, lățimea spătarului și a suportului pentru coapse sunt acționate electric. Funcţia de memorie pentru scaunele conducătorului şi pasagerului din faţă este dotare standard.

Conectivitate
Noile modele Seria 8 sunt echipate standard cu BMW Live Cockpit Professional, care include o serie de dotări precum BMW Maps, Asistentul Personal Inteligent BMW, Head-Up Display, sistem multimedia, difuzoare hi-fi, încărcare wireless pentru mobil, BMW Display Key şi Comfort Access.

Instrumentele de bord digitale sunt vizibile pe un ecran de 12,3 țoli (31,24 cm) amplasat în spatele volanului, în timp ce un al doilea display tactil de aceeași dimensiune este poziționat deasupra consolei centrale. Acesta permite operarea climatizării, navigației sau a sonorizării, precum și setarea diverselor funcții ale mașinii.

Propulsie: un V8 și două motoare cu șase cilindri în linie
Seria 8 este disponibilă cu trei motorizări, două cu șase cilindri pe benzină sau motorină și un V8 de 4,4 litri și 530 CP care echipează modelele M850i xDrive. Acestea beneficiază în plus de o versiune mai performantă a sistemului de frânare sport M, diferenţial sport M şi jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor – dotări care sunt opționale pentru modelele cu motor cu şase cilindri ale Seriei 8.

Pe modelele 840i, motorul pe benzină, de 3,0 litri, cu şase cilindri în linie, capabil de 333 CP, poate fi combinat cu tracțiune integrală sau spate.

Pentru modelul 840d xDrive este disponibil motorul diesel de 3.0 litri, cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 340 CP.