FacebookTwitterLinkedIn

Un camion cu zeci de ținute care făceau parte din colecția primăvară-vară 2024 a casei de modă Balmain a fost furat în Paris, a anunțat Olivier Rousteing, directorul de creație al brandului. „Este un gest nedrept și lipsit de respect”, a comentat Rousteing, ca un gentleman, pe Instagram.

Designerul, care lucrează pentru Balmain din 2011, este acum nevoit să o ia de la capăt cu producția colecției ce urma să fie prezentată la ediția primăvară-vară 2024 a Săptămânii Modei de la Paris, care va avea loc între 25 septembrie și 3 octombrie.   

Camionul a fost deturnat de un grup de indivizi sâmbătă dimineața, pe drumul de la aeroport către sediul Casei Balmain din Paris. Șoferul a scăpat cu bine, dar în vehicul erau peste 50 de ținute programate să fie prezentate în premieră, pe 27 septembrie, la Săptămâna Modei.

Dacă nu este vorba despre o manevră de marketing pentru a atrage atenția asupra colecției, pare greu de crezut ca ținta furtului să fi fost creațiile lui Rousteing. Caz în care concluzia e destul de tristă pentru și-așa greu încercatul designer: hoții aveau nevoie doar de camion.

Fondată în 1945 și deținută de fondul de investiții qatariot Mayhoola, care controlează și brandul Valentino, Balmain este una dintre cele 100 de case de modă care-și vor prezenta colecțiile la Paris Fashion Week.