FacebookTwitterLinkedIn

Ryanair îşi propune o creştere a profitului cu 10% în acest an, după câştiguri aproape record pentru ultimul său exerciţiu financiar şi ”s-ar putea să se descurce mai bine” dacă liniile aeriene rivale vor prognoza tarife de vară ”iraţional de exuberante”, a declarat luni CEO-ul Michael O’Leary.

Cea mai mare companie aeriană din Europa în funcţie de numărul de pasageri a declarat că se aşteaptă ca o creştere a traficului de 10% în acest an să compenseze cu mult o creştere de 1 miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) a facturii la combustibil, în condiţiile în care anul trecut a înregistrat un profit după impozitare mai bun decât se aştepta, de 1,43 miliarde de euro, notează Reuters.

O’Leary a remarcat că cererea solidă este un indicator al importanței pe care clienții o acordă călătoriilor în această vară.

În pofida unui prim trimestru dificil din 2022, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia, cererea de călătorii şi-a revenit pe parcursul anului.

Transportatorul low-cost a raportat o creştere de 74% a traficului pe întregul an, la 168,6 milioane de clienţi, în timp ce tarifele au crescut cu 10% faţă de nivelurile anterioare pandemiei de Covid.