FacebookTwitterLinkedIn

Un grup de antreprenori ruși urmează să lanseze o aplicație similară cu Instagram, care a fost blocată recent de autoritățile de la Moscova.

Rossgram, care va permite utilizatorilor să trimită fotografii sau înregistrări video, va fi lansată pe data de 28, transmite Reuters. 

“Partenerul meu Kirill Filimonov și grupul nostru de dezvoltatori au decis să nu ratăm această oportunitate pentru a crea un echivalent rusesc al unei rețele sociale iubite de compatrioții noștri”, a scris Alexander Zobov, directorul de relații publice al inițiativei, pe rețeaua socială VKontakte. 

Noua aplicație va veni și cu funcții suplimentare precum crowdfunding și acces la o parte din conținut, potrivit Agerpres.

Luni, autoritatea de reglementare în sectorul comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a blocat accesul la aplicația Instagram. Decizia a venit în urma anunțului Meta Platforms, proprietarul Instagram, privind exceptarea de la regulile de suprimare a mesajelor ostile a celor referitoare la armata și liderii ruși.