FacebookTwitterLinkedIn

Rusia a anunţat că a extins lista cu interdicţia de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni. Reacția vine ca răspuns la restricţiile impuse Moscovei de Bruxelles, fără a preciza numărul persoanelor vizate sau numele acestora, relatează Reuters.

„Partea rusă a decis să extindă lista reprezentanţilor statelor membre şi instituţiilor UE cărora li s-a interzis intrarea în Rusia pe bază de reciprocitate”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Rusia a inclus pe lista neagră şefii unor companii militare private europene, unii membri ai serviciilor de securitate, parlamentari europeni şi alţi oficiali care sunt „personal responsabili de promovarea de politici antiruseşti”, se spune în comunicat.

Uniunea Europeană a anunțat că „deplânge” decizia Rusiei de a impune interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni, un nou episod din criza diplomatică acută din jurul Ucrainei, notează AFP.

Diplomaţia rusă a anunţat că interzice intrarea în Rusia pentru şefii unor companii militare private europene, unii membri ai serviciilor de securitate, parlamentari europeni şi alţi oficiali pe motiv că ar fi „personal responsabili de promovarea de politici antiruseşti”.