FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile ruse au întocmit o „foaie de parcurs” care prevede restricții asupra criptomonedelor, dar nu o interdicție completă, după cum ar dori banca centrală, potrivit unui document citat de Reuters.

Politicienii au făcut presiuni pentru o schimbare de tactică a băncii centrale, care a propus restricționarea tranzacționării și minării de criptomonede din cauza temerilor că ar putea cauza instabilitate financiară.

Săptămâna trecută, banca centrală a Rusiei a propus interzicerea utilizării și extragerii de criptomonede pe teritoriul Rusiei, invocând amenințări la adresa stabilității financiare, a bunăstării cetățenilor și a suveranității politicii sale monetare.

Președintele Vladimir Putin a cerut un consens între guvern și banca centrală. În cadrul unei videoconferințe cu miniștrii guvernamentali, Putin a recunoscut „anumite riscuri” asociate criptomonedelor, cum ar fi volatilitatea, dar a mai spus că există „avantaje competitive” în cripto mining.

Datorită prețului mic la electricitate, Rusia este a treia cea mai mare țară din lume pentru cripto mining, conform Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index.