FacebookTwitterLinkedIn

Royal Crescent, o construcție în formă de semilună, situată în Bath, Marea Britanie, a servit drept decor pentru filmarea exterioarelor locuinței familiei Featherington din popularul serial „Bridgerton”, difuzat de Netflix. În clădire este de vânzare un apartament, prețul fiind de 1,3 milioane de dolari.

Acțiunea din Bridgerton este plasată în Anglia din perioada Regenței (1811 – 1820), iar familia Featherington este una dintre cele mai controversate din serial.

Prudence, Penelope și Philippa Featherington

Construită între 1767 și 1774, clădirea în formă de semilună, din piatră aurie de Bath, are 150 de metri lungime și este un simbol al arhitecturii georgiene.

Royal Crescent este împărțită în 30 de case înșiruite, dintre care 18 au fost împărțite în apartamente, iar zece își păstrează destinația inițială. În celelalte două case se află muzeul Royal Crescent și hotelul Royal Crescent & Spa.

În clădire este de vânzare un apartament cu un singur dormitor. Prețul cerut este de 1,3 milioane de dolari. Apartamentul are o suprafață de 125 de metri pătrați și o spectaculoasă cameră de desen, de 7 pe 9 metri.

Dormitorul dă spre partea din spate a clădirii și are încă arhitectura originală, cu tavan dublu. La mezanin este amenajat un spațiu suplimentar pentru dormit, accesibil printr-o scară în spirală. În schimb, baia și bucătăria sunt moderne.

Cornișele ornamentate și tavanele roz, cu aplicații în formă de trandafiri – care se pare că sunt originale, din anul 1770 -, sunt într-o condiție impecabilă. Trei ferestre înalte asigură vederea spectaculoasă spre piața Royal Crescent și Parcul Regal Victoria.

Cum Bath este la o oră și jumătate distanță de Londra, apartamentul din Royal Crescent oferă viitorului proprietar ocazia unei escapade într-un loc încărcat de istorie și în care istoria este… rescrisă.

Foto Savills